Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ministerul Sănătăţii şi Federaţia Sanitas caută soluţii pentru creşterea finanţării în...

Bucureşti: Ministerul Sănătăţii şi Federaţia Sanitas caută soluţii pentru creşterea finanţării în sectorul sanitar

DISTRIBUIȚI

131836 – 08102014 –  Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, s-a întâlnit cu reprezentanţii Biroului Operativ al Federaţiei Sanitas. “Dialogul social reprezintă o prioritate a mandatului meu. Înţeleg nevoile profesioniştilor din sistem şi sunt un susţinător al dialogului permanent pentru identificarea soluţiilor care să rezolve aceste probleme”, a declarat ministrul Sănătăţii în timpul întâlnirii.

Ministrul Sănătăţii a discutat cu sindicaliştii teme de interes pentru sistem, precum: creşterea alocării bugetare pentru domeniul Sănătăţii, prevederile proiectului de Lege pentru modificarea şi completarea Legii–cadru nr 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice şi identificarea unor soluţii comune pentru recuperarea drepturilor salariale (tichete, sporuri şi salarii).

Ministerul Sănătăţii şi Federaţia Sanitas au susţinut măsurile prin care circa 1200 medici de familie au fost scutiţi de plata sumelor pentru acoperirea unor cheltuieli de administrare şi funcţionare din centrele de permanenţă realizate în perioada 28 mai 2008- 01 iunie 2011.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii a susţinut şi măsura prin care se revine la vârsta de pensionare a asistenţilor medicali indiferent de sex, la 65 de ani. Măsura prevede posibilitatea pentru asistenţii medicali pensionaţi în perioada 24 aprilie -15 mai 2014 să fie exceptaţi de la aplicarea art. 30, alin 1, Codul Muncii privind pensionarea la termen.Astfel, un număr de 4.000 de asistenți și moașe ar fi fost pensionaţi, în contextul unui deficit major de personal.

Pânăîn prezent, Ministerul Sănătăţii a deblocat peste 1500 de posturi în unităţile sanitare şi serviciile de ambulanţădin subordine, procesul fiind continuu, potrivit unui comunicat al Ministerului. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.