Acasă Economie Bucureşti: Ministrul Mediului: Am atins pragul de absorbție de 52%, adică avansul...

Bucureşti: Ministrul Mediului: Am atins pragul de absorbție de 52%, adică avansul primit de la Comisia Europeană

DISTRIBUIȚI

 132438 – 31102014  –”În această lună am atins, prin proiecte, pragul de absorbție de 52%, ceea ce înseamnă peste 2,3 miliarde de euro, acest procent reprezentând avansul primit de la Comisia Europeană, rambursări, plăți efectuate către beneficiari și transmise la Comisie pentru decontare”, a declarat Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, care a participat, pe 30 octombrie, la cea de-a XV-a reuniune a Comitetului de Monitorizare a POS Mediu, organizat la Târgu Mureș.

Acesta a subliniat că pentru următoarea perioadă de programare, 2014-2020, cheia succesului este o complementaritate a soluțiilor de finanțare: “ Avem pe ce construi, știm limitele administrative și vom obține, pentru următorii 7 ani, o eficiență mai mare pentru implementarea proiectelor”, a subliniat ministrul.

Agnes Lindemans-Maes, reprezentantul DG REGIO din cadrul Comisiei Europene, a reamintit  faptul că „e foarte important să determinăm ceea ce este realist de făcut la finalul programului, să folosim lecțiile învățate în această perioadă pentru a pregăti noul program din 2015 și să îmbunătățim colaborarea cu diferiți parteneri din acest program. Comitetul de Monitorizare ce se desfășoară la Târgu Mureș trebuie să joace un rol proactiv și constructiv”.

În cadrul Comitetului de Monitorizare a POS Mediu s-au discutat teme precum progresul înregistrat în implementarea proiectelor finanțate din acest Program Operațional, situația plăților realizate și previzionate precum și liniile strategice pentru următoarea perioadă de programare 2014-2020, inclusiv portofoliul de proiecte aferent acestei perioade.

Ministrul Attila Korodi a semnat contractul ”Regularizare pârâu Ghelinţa în localitatea Ghelinţa, judeţul Covasna”, finanțat prin POS Mediu – Axa prioritară 5 – care vizează investiții pentru prevenirea inundațiilor și eroziunii costiere.

 ”Valoarea contractului este de peste 5,2 milioane lei, finanţarea nerambursabilă din Fondul de Coeziune fiind în valoare de peste 4,6 mil. lei iar finanţarea nerambursabilă, de la bugetul de stat, reprezentând peste 520 mii lei. Proiectul va contribui substanțial la reducerea riscului la inundaţii prin asigurarea liniei de apărare împotriva inundaţiilor pentru întreg teritoriul localităţii Ghelinţa, punerea în siguranţă a construcţiilor existente sau deja executate precum și construcţia unor lucrări de consolidare a malurilor în zonele expuse eroziunii” a menționat ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice.

La Comitetul de Monitorizare au mai participat, alături de ministrul Attila Korodi și Directorul General AM POS Mediu Ciprian Ghioc, reprezentanții Comisiei Europene, Agnes Lindemans Maes, Valeria Cenacchi și Benoit Nadler, reprezentanți ai societății civile, ai altor ministere partenere, ai Asociației Române a Apei, ai instituțiilor de mediu și  autorități locale. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.