Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ministrul Sănătăţii: Colaborarea româno-italiană în chirurgia pediatrică va fi extinsă la...

Bucureşti: Ministrul Sănătăţii: Colaborarea româno-italiană în chirurgia pediatrică va fi extinsă la nivel naţional

DISTRIBUIȚI

131762 – 03102014 – Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, s-a întâlnit vineri, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “M. S. Curie” din Bucureşti, cu medicii italieni şi români care colaborează în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice.

“În luna iulie a.c. am semnat extinderea Programului de cooperare între Ministerul Sănătăţii şi Clinica San Donato, program în cadrul căruia echipe de medici italieni şi români operează copii cu malformaţii congenitale cardiace în cadrul spitalelor din România. Şi a fost o decizie înţeleaptă deoarece proiectul este unul de succes. Într-un an au fost efectuate 60 de intervenţii. Practic au fost salvaţi, aici, acasă, 60 de copii cu malformaţii cardiace fără a mai fi necesar transferul lor în unităţi sanitare din alte ţări . Am stabilit astăzi că vom continua acest program şi îl vom dezvolta la nivel naţional„ a declarat vineri Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii.

Tot în cadrul acestui proiect au fost instruite 13 cadre medicale în domeniul chirurgiei cardiace.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că este nevoie de un plan concret de dezvoltare şi de o strategie clară pentru dezvoltarea acestui sector.

Mortalitatea infantilă datorată malformaţiilor congenitale ale sistemului circulator reprezintă peste 11% din totalul deceselor copiilor cu vârstă sub 1 an.

Numărul anual de copii cu probleme cardiace, printre nou-nascuti, este de aproximativ 2.000 de cazuri noi pe an.

IRCCS Policlinico San Donato a fost fondată în 1969. Spitalul este recunoscut pentru expertiza şi dotările din domeniul cardiochirurgiei pediatrice, dar şi a altor specialităţi, se precizează într-un comunicat al Mministerului Sănătăţii. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.