Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Numărul românilor din diaspora, estimat la 15 milioane

Bucureşti: Numărul românilor din diaspora, estimat la 15 milioane

DISTRIBUIȚI

131809 – 07102014 –  Senatorul PP-DD Ionel Agrigoroaei şi-a început, la 1 octombrie a. c., activitatea şi în calitate de preşedinte responsabil pentru Românii din Afara Graniţelor. Ca urmare, în data de 7 octombrie 2014, senatorul Ionel Agrigoroaei i-a primit, într-o ceremonie oficială la Senatul României, pe reprezentanţii misiunilor diplomatice ale statelor în care trăiesc mari comunităţi ale românilor din diaspora.

În dialogul sau cu ambasadorii europeni, senatorul Agrigoroaei le-a explicat că în mandatul său de preşedinte al diasporei, PP-DD va demonstra că este un adept convins al protejării românilor, oriunde ar trăi ei, în ţara sau în afara ei, interesul acestora fiind primordial în toate activităţile partidului.

Totodată, senatorul a prezentat rolul său este de a coordona activitatea de promovare a intereselor românilor din diaspora, al căror număr îl estimează la 15 milioane (10 milioane din comunităţile tradiţionale de români din afara graniţelor şi 5 milioane de refugiaţi economici, de dată recentă).

Senatorul Agrigoroaei spune că vrea să se ocupe de creşterea prestigiului românilor în plan european, apărarea imaginii concetăţenilor noştri, promovarea rolului lor economic şi social în ţările de adopţie şi combaterea extremismului şi xenofobiei îndreptate contra românilor care muncesc cinstit în Europa.

Totodată, senatorul Ionel Agrigoroaei îşi va continua activitatea sa în cadrul acţiunilor de integrare europeană a Rep. Moldova.

Ambasadorii statelor europene, prezente la întâlnire au adresat felicitările lor noului preşedinte Ionel Agrigoroaei şi şi-au exprimat încrederea că acesta poate conduce destinele românilor din afara graniţelor şi ar trebui să primescă această calitate la nivel guvernamental dacă România vrea să poate desfăşura o activitate eficientă în folos naţional, potrivit unui comunicat primit de la senatorul Ionel Agrigoroaei. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.