Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Obligaţiuni în euro pe piaţa externă cu dobândă sub 3%

București: Obligaţiuni în euro pe piaţa externă cu dobândă sub 3%

DISTRIBUIȚI

 132172 – 22102014  – România a emis, pentru prima data, obligaţiuni în euro pe piaţa externă de capital la o rata a dobânzii sub 3%. Prin această tranzacţie, România prefinanţează parţial necesităţile de finanţare externe aferente anului 2015, consolidând nivelul rezervei financiare in valuta.

 Astfel, România a emis obligatiuni cu maturitatea de 10 ani în valoare de 1,5 miliarde euro, nivelul randamentului obţinut fiind cu 0,72% sub nivelul de 3,701% p.a. obţinut la ultima emisiune similara in euro, de 10 ani lansată în luna aprilie a acestui an. Apetitul semnificativ al investitorilor pentru titlurile de stat româneşti a permis subscrierea rapidă, de 2,5 ori a volumului emis, ceea ce s-a reflectat în obţinerea unor condiţii financiare atractive, fara a plăti prima de emisiune, la un nivel al randamentului de 2.973% p.a.

Nivelul scăzut al costului mediu şi participarea diversificată din partea investitorilor reflectă credibilitatea de care se bucură pe plan extern România, urmare a politicilor economice şi aprecierii privind evoluţia consolidării fiscale şi a reformelor structurale adoptate de actuala guvernare in ultimii doi ani.

Emisiunea a fost administrată de HSBC, Raiffeisen Bank, Societe Generale şi Unicredit Bank.

În ceea ce priveşte alocarea obligaţiunilor, acestea au mers către investitori diferiţi din Germania /Austria (23%), UK (18%), Europa Centrală şi de Est (12%), Italia (10%), România (10%), SUA nerezidenti (9%), restul Europei (9%), Benelux (5%) şi Asia si Orientul Mijlociu (4%).

Referitor la distribuţia obligaţiunilor pe categorii de investitori, administratorii de fonduri au adjudecat 62%, restul alocării mergând către fonduri de asigurări/pensii (21%), bănci (13%) şi Bănci centrale si alte tipuri de investitori (4%).– PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.