Acasă Sud Arges Bucureşti: Percheziţii de amploare într-un caz de evaziune şi spălare de bani...

Bucureşti: Percheziţii de amploare într-un caz de evaziune şi spălare de bani cu piei de animale

DISTRIBUIȚI

131939 – 14102014 –  Peste 180 de poliţişti desfăşoară marţi dimineaţa 38 de percheziţii domiciliare în opt judeţe (Prahova, Dâmboviţa, Buzău, Galaţi, Neamţ, Sibiu, Arad şi Argeş) şi în Capitală. Acţiunea  Poliţiei Române vizează eventuala activitate infracţională a 68 de persoane fizice şi societăţi comerciale bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova în care se efectuează cercetări pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Persoanele bănuite ar fi cumpărat piei de animale de la persoane fizice şi, pentru a se sustrage de la plata impozitului pe profit şi al TVA aferentă, ar fi declarat organelor fiscale achiziţii de la societăţi cu caracter de tip „fantomă”, administrate tot de aceştia, în mod direct sau prin interpuşi.

Astfel, în perioada 1 ianuarie 2013 – 1 august 2014, prin intermediul a 33 de societăţi comerciale, ar fi înregistrat în evidenţele contabile documente ce atestă cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, printr-un circuit fictiv de societăţi comerciale, prin care administratorii întregului lanţ comercial, ar fi creat un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 21.246.274 lei.

De asemenea, prin transferuri succesive şi ridicări de numerar, ar fi disimulat originea ilicită a sumei de 161.857.383 de lei, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.