Acasă Economie Bucureşti: Prinşi cu peste 75 kg de “khat” – drog de mare...

Bucureşti: Prinşi cu peste 75 kg de “khat” – drog de mare risc

DISTRIBUIȚI

 131699 – 01102014 –  Procurorii DIICOT, împreună cu polițiști din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog, au reușit să împiedice intrarea pe piața ilicită de droguri din România a cantității de 75,65 de kg ,,khat”, drog de mare risc care conține cathinonă.

Stupefiantele erau disimulate în 104 colete cu greutatea totală de aproximativ 500 kilograme de legume în stare  proaspătă, importate din Kenia de societatea ABC Vegetal Import-Export SRL. Valoarea drogurilor capturate este de aproximativ 90.000 de lire sterline, potrivit unui comunicat al DIICOT.

        Cazul a fost instrumentat cu suportul de specialitate al lucrătorilor Direcției Operațiuni Speciale, Direcției Generale a Vămilor și  Direcției Generale Antifraudă Fiscală.

        Procurorii DIICOT au dispus în data de 29 septembrie măsura reținerii pentru 24 de ore față de Andrei Luchian (pentru trafic internațional de droguri de mare risc și trafic de droguri de      mare risc, constând în aceea că în perioada 26-29 septembrie 2014 a introdus în România, fără drept, cantitatea de 75,65 de kilograme de plante verzi și umede (tulpini și frunze) cunoscute sub denumirea de ,,khat”, care conțin cathinonă; ulterior el a deținut și a transportat aceste droguri

pe teritoriul României, fără drept, în vederea livrării acestora) şi a lui Ionuţ Ciobanu (pentru trafic de droguri de mare risc, constând în aceea că la data de 29 septembrie 2014, împreună cu Andrei Luchian, a deținut și a transportat pe teritoriul României, fără drept, în vederea livrării, cantitatea de 75,65 de kilograme de droguri de mare risc).

        De asemenea, procurorii DIICOT efectuează cercetări şi cu privire la societatea comercială ABC Vegetal Import-Exportcu sediul în București, al cărei asociat unic și administrator este Andrei Luchian,  pentru trafic internațional de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc.

Tribunalul București a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Luchian, iar față de Ciobanu a luat măsura controlului judiciar. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.