Acasă Sud Arges Bucureşti: Rețea transfrontalieră de evazioniști, investigată la Bucuresti

Bucureşti: Rețea transfrontalieră de evazioniști, investigată la Bucuresti

DISTRIBUIȚI

131825 – 08102014 –  Politistii efectueaza, miercuri dimineata, zeci de perchezitii in Bucuresti si 14 judete, la persoane suspectate de comiterea unor infractiuni economice, precum evaziune fiscala sau spalare de bani. Peste 250 de politisti, alaturi de SRI, participa la cele 54 de descinderi, care, pe langa Bucuresti, se desfasoara in judetele Mehedinti, Iasi, Giurgiu, Bihor, Prahova, Dambovita, Arges, Valcea, Dolj, Vrancea, Buzau, Ilfov, Ialomita si Galati, potrivit unui comunicat al Politiei Romane.

Perchezitiile au loc atat la locuinte, cat si la sedii de societati, urmand sa fie puse in aplicare 30 de mandate de aducere, mai precizeaza reprezentantii Politiei.

Sunt verificate activitatile derulate de suspecti prin intermediul a 40 de firme din Romania si 10 societati comerciale din Ungaria, Bulgaria si Polonia. Anchetatorii suspecteaza ca in perioada 2013 – 2014, reprezentantii firmelor respective ar fi adus marfuri  (mase plastice, materiale de constructie, profile din PVC, tevi, tabla, fier beton) in sistem intracomunitar (Ungaria, Bulgaria si Polonia), pe care le-ar fi revandut pe piata interna, eludand plata TVA si a impozitului pe profit, prin inregistrarea in contabilitate de achizitii fictive de la alte societati controlate de persoanele banuite.

Activitatile infractionale s-ar fi derulat in complicitate cu mai multi transportatori care schimbau documentele de transportla intrarea in tara, creand astfel o aparenta de legalitate a transporturilor de marfuri”, se detaliaza in documentul citat.

Prejudiciul estimat se ridica la trei milioane de euro, reprezentand taxe si impozite sustrase de la plata. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.