Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: România, exemplu în dezvoltarea resurselor umane

Bucureşti: România, exemplu în dezvoltarea resurselor umane

DISTRIBUIȚI

132341 – 28102014  – Centrul Infoeuropa din cadrul MAE găzduieşte, în zilele de 28 și 29 octombrie, cursul de pregătire cu tema „How to improve evidence-based approaches to policy development in the area of skills and human resources development”, organizat de European Training Foundation (ETF), agenţie specializată a UE.

Evenimentul oferă participanţilor un mediu corespunzător pentru a învăţa din experienţa României referitor la elaborarea şi consolidarea politicilor din domeniul dezvoltării resurselor umane.

La eveniment participă un număr de 21 de reprezentanţi din ministerele Educaţiei, Muncii, oficiilor naţionale de Statistică, agenţiilor publice pentru ocuparea forţei de muncă, formare profesională şi centre de training din: Albania, Bosnia şi Herţegovina, Serbia, Muntenegru, Turcia etc.

European Training Foundation ajută 30 de state partenere în valorificarea potenţialului capitalului uman deţinut. Obiectivul agenţiei este acela de a contribui, în contextul politicilor de relaţii externe a UE, la îmbunătăţirea dezvoltării capitalului uman în ţările partenere.

Astfel, activităţile ETF sunt derulate pe baza unei orientări politice de asistenţă externă, conţinută de Instrumentele de Asistenţă pentru Pre-aderare (IPAII), Instrumentul European de Vecinătate (ENI) şi Instrumentul de Cooperare pentru Dezvoltare (DCI). Iniţiativa cadru a ETF a susţinut fiecare ţară în curs de extindere, în utilizarea metodologiilor de previziune pentru elaborarea şi implementarea planului naţional Skills Vision 2020, cu priorităţile şi foia de parcurs comune, prin implicarea mai multor factori de decizie. Complementar, fiecare ţară a fost susţinută în revizuirea aranjamentelor instituţionale pentru implementarea viziunii şi agrearea unui mecanism de monitorizare pe întreaga durată a procesului. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.