Acasă Stiință Bucureşti: Sesiunea internațională de cercetări ştiinţifice pe tema libertăţii religioase şi de...

Bucureşti: Sesiunea internațională de cercetări ştiinţifice pe tema libertăţii religioase şi de conştiinţă

DISTRIBUIȚI
palatul_parlamentului1

132150 – 21102014  – La Palatului Parlamentului se va desfăşura miercuri o sesiune internațională de cercetări ştiinţifice având ca subiect libertatea religioasă şi de conştiinţă. Iniţiată de Asociaţia Conştiinţă şi Libertate în colaborare cu Comisia Juridică din Camera Deputaților, această sesiune de comunicări ştiinţifice va reprezenta un prilej de întâlnire a personalităţilor marcante din lumea academică naţională şi internaţională, din zonele ştiinţelor politice, filosofiei, ştiinţelor juridice şi teologiei.

Tema pentru dezbatere va fi „Legislație, religie și libertate. O abordare în contextul globalizării”. Participă 120 de lideri din universităţi importante din România, dar şi din universităţi de prestigiu din Statele Unite ale Americii şi Uniunea Europeană.

La eveniment vor lua parte Titus Corlățean – ministrul Afacerilor Externe,  Mihnea Costoiu – ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Ştiințifică și Dezvoltare Tehnologică, Victor Opaschi – secretarul de stat pentru Culte, John Graz – președinte International Religious Liberty Association, Ganoune Diop – director adjunct și reprezentantul International Religious Liberty Association la ONU precum și Nelu Burcea – președinte Asociația Conștiință și Libertate din România.

Organizatorii urmăresc ca această întâlnire să contribuie la dezvoltarea conceptului de libertate religioasă, prin nivelul înalt academic al sesiunii ştiinţifice, dar şi prin preocuparea personalităţilor din lumea academică pentru subiectul drepturilor omului în general şi al libertăţii religioase şi de conştiinţă în special. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.