Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Soluția prefectului pentru deblocarea CGMB: dizolvarea Consiliului General

Bucureşti: Soluția prefectului pentru deblocarea CGMB: dizolvarea Consiliului General

DISTRIBUIȚI

131807 – 07102014 –  Prefectul Capitalei, Paul Nicolae Petrovan, este de părere că activitatea din Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) ar putea fi deblocată prin dizolvarea Consiliului. „Văd rezolvarea situaţiei prin dizolvarea Consiliului (…). Dacă aş avea prerogativele necesare, mâine l-aş dizolva. În situaţia actuală este imposibil, de opt luni activitatea este în blocaj din cauza orgoliilor, a modului în care se acţionează atât la validări, cât şi la invalidări de consilieri”, a declarat Petrovan.

El a spus că va încerca să aibă un dialog, împreună cu primarul general Sorin Oprescu, cu liderii de grupuri politice pentru a stabili paşii pentru deblocarea situaţiei. „Mi se pare că s-a pierdut esenţa. Acolo nu se mai justifică nicio acţiune în interesul real al cetăţeanului, ci doar pentru orgolii şi frustrări personale, dovadă că de şapte luni suntem din punct de vedere al hotărârilor la începutul mandatului meu, aproape toate fiind atacate”, a menţionat prefectul Bucureştiului, citat de administratie.ro.

El a precizat că a atacat hotărâri ale CGMB considerând că încalcă legea, printre motivele invocate fiind adoptarea lor în şedinţe deîndată.

„Voi ataca în continuare toate acele hotărâri pe care le voi aprecia ca fiind în contradicţie cu legea. Sunt mai multe lucruri care trebuie clarificate, începând de la refuzul vehement al consilierilor de a folosi votul electronic. Mie mi se pare că este un haos general la nivelul CGMB. Pe lângă aspectul de nelegalitate, am constatat că nici rolul şi locul consilierilor nu este înţeles. Oamenii aceia ar trebui să fie reprezentativi pentru bucureşteni, ar trebui să înţeleagă că nu au numai un drept de vot, au obligaţia de vot indiferent că este pro, contra sau se abţin. Nu există logica juridică în ce se întâmplă acolo. Ba votăm, ba nu votăm, ba facem cvorum, ba nu facem cvorum”, a adăugat Petrovan. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.