Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Tăriceanu: “Aş coabita cu oricine are votul popular şi majoritatea parlamentară”

Bucureşti: Tăriceanu: “Aş coabita cu oricine are votul popular şi majoritatea parlamentară”

DISTRIBUIȚI

 131922 – 13102014 – Călin Popescu Tăriceanu a declarat că, dacă ajunge preşedinte al României, va coabita „cu oricine are în spate votul popular şi majoritatea parlamentară”, potrivit RFI România. Candidatul independent la Preşedinţie susţine că viitorul şef al statului va trebui să respecte Constituţia în desemnarea premierului.

În legătură cu persoana pe care ar dori-o ca prim-ministru, dacă ajunge preşedinte, Călin Popescu Tăriceanu a spus: „Pe cel pe care îl sprijină Constituţia şi majoritatea în Parlament. Opţiunea de prim-ministru nu trebuie să fie opţiunea preşedintelui, ci este recunoaşterea opţiunilor şi voturilor cetăţenilor. În actualul context în care există o majoritate în Parlament, cred că lucrurile sunt foarte clare. Sigur că întotdeauna un premier poate fi schimbat, în urma unei moţiuni de cenzură. Dar repet, nici atunci nu este dreptul preşedintelui de a numi persoana care-i este simpatică, ci persoana care realizează o majoritate în Parlament. Aceasta este esenţa democraţiei parlamentare şi vreau să fiu bine înţeles în această privinţă, să nu se creadă cumva că desemnarea premierului este jocul pe care trebuie să-l facă preşedintele”.

Rugat să precizeze dacă asta înseamnă că ar coabita cu Victor Ponta, candidatul independent la Preşedinţie a aformat: „Pot să coabitez cu oricine, dacă are în spate suportul popular, votul şi sigur, majoritatea parlamentară. Este o obligaţie constituţională a preşedintelui, în ultimă instanţă, nu este o chestiune de bunăvoinţă sau de interpretare”. – PROMPT MEDIA

1 COMENTARIU

  1. Tăriceanu este singurul candidat cu competenţă şi experienţă pentru a ocupa funcţia de Preşedinte al României, fiind si singurul candidat de dreapta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.