Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Teodorovici: Fondurie europene cresc PIB-ul României cu peste 3%

Bucureşti: Teodorovici: Fondurie europene cresc PIB-ul României cu peste 3%

DISTRIBUIȚI

 132421 – 30102014  – Produsul Intern Brut (PIB) al României va creşte în acest an cu peste 3% ca urmare a atragerii fondurilor europene, a declarat, joi, la Botoşani, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Acesta estimează că valoarea facturilor emise de România spre a fi decontate de Uniunea Europeană, ca urmare a derulării proiectelor cu finanţare europeană, se ridică la 3,5 miliarde de euro, iar sumele care urmează a fi încasate vor ajunge, de asemenea, la 3,5 miliarde de euro. Sumele efectiv atrase de România sunt cu 0,7 miliarde de euro mai mari faţă de anul precedent, în care România a emis facturi de 3,5 miliarde de euro şi a încasat efectiv 2,8 miliarde, notează Cotidianul.

Referindu-se la gradul de absorbţie a fondurilor europene, ministrul a subliniat că acesta a ajuns, în momentul de faţă, la nivelul de 40% din totalul alocaţiilor repartizate ţării noastre. El estimează că la sfârşitul anului viitor, nivelul de absorbţie a fondurilor europene se va ridica la 80%, potrivit Agerpres.

 ”Închidem actualul cadrul financiar 2007- 2013 cu 80% din 19,2 miliarde de euro cât a fost alocat României. Din păcate, nu putem ajunge la 100% pentru că timpul nu ne mai permite acest lucru. Să nu uităm că România a fost şase ani lipsă de pe harta Europei în ceea ce înseamnă fonduri europene. România a avut blocată finanţarea europeană în proporţie de 98%. Din păcate, am fost singurul stat în această situaţie”, a afirmat Teodorovici.  –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.