Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Victor Ponta nu comentează dosarele penale. Ieri, nu azi

Bucureşti: Victor Ponta nu comentează dosarele penale. Ieri, nu azi

DISTRIBUIȚI

132135 – 21102014  – Victor Ponta, aflat marti la Magurele, a vorbit despre acuzatiile pe care procurorii i le aduc senatorului Dan Sova, care a cerut de la Viorel Hrebenciuc sprijin pentru obtinerea sefiei PSD, iar in schimb a promis sa isi foloseasca influenta la Ministerul Justitiei pentru initierea unei legi a amnistiei.

Prim-ministrul este de parere ca un om nu poate fi acuzat penal pentru ca isi doreste sa fie presedintele unui partid, iar in acest fel ne intoarcem pe vremea lui Stalin.

„Sa vrei sa fii presedintele unui partid nu este ceva ilegal. Nu inteleg de ce…si eu am vrut sa fiu presedinte in 2010 si nu m-a arestat nimeni (…) Ajungem pe vremea lui Ceausescu, pe vremea lui Stalin”, a declarat liderul social-democrat, potrivit Ziare.com.

Totodata, Ponta a comentat si demisia din Parlament a lui Viorel Hrebenciuc, despre care a spus ca „scoate justitia din campania electorala”.

Anterior, premierul declara luni, despre situatia lui Hrebenciuc si Sova, ca nu se ocupa el de „lucrurile astea”. „Eu trebuie sa ma ocup de guvernarea tarii, de viata dumneavostra de zi cu zi”, a spus seful Executivului.

Afirmatiile lui Victor Ponta vin la scurt timp dupa ce deputatul Viorel Hrebencic si-a dat demisia din Parlament si dupa ce DNA a inceput, luni, urmarirea penala pe numele acestuia, precum si in ceea ce il priveste pe colegul sau, Dan Sova.

Dan Sova si Viorel Hreenciuc sunt cercetati de DNA, pentru ca ar fi incercat sa faca un troc cu o lege a amnistiei si sefia PSD. Procurorii anticoruptie ii acuza pe cei doi de trafic de influenta.

DNA sustine ca Hrebenciuc i-a cerut lui Sova sa isi exercite influenta pentru a obtine dezincriminarea unor fapte de coruptie, iar pretul cerut de senator de la Viorel Hrebenciuc ar fi fost sprijinul in vederea obtinerii sefiei PSD.

Intelegerea dintre cei doi ar fi avut loc dupa ce DNA a inceput urmarirea penala fata de Viorel Hrebenciuc in dosarul retrocedarilor ilegale, in care prejudiciul se ridica la 300 de milioane de lei si in care sunt implicati deputatul PSD Ioan Adam si senatorul Ilie Sarbu. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.