Acasă Nord-Vest Cluj Cluj: Începe proiectul ”Jurnalist în România”

Cluj: Începe proiectul ”Jurnalist în România”

DISTRIBUIȚI

131896 – 10102014 – Prima etapă a proiectului ”Jurnalist în România” va începe luni, 13 octombrie, la Cluj Napoca şi se va derula pe parcursul unei săptămâni, anunță www.timpromanesc.ro.

Proiectul presupune invitarea în România a unor jurnalişti din Italia, Spania, Anglia, Ucraina, Ungaria, Serbia şi Rep. Moldova pentru a realiza în comun cu echipele TVR Cluj reportaje privind modul în care fondurile europene au contribuit la edificarea unor obiective de interes public.

Prima echipă, alcătuită din jurnalişti de televiziune din Rep. Moldova (Olesea Russu și Ana Glușco de la Moldova 1, Aura Revenco – Jurnal TV și Anna Smolnitchi – TV7) va realiza sub coordonarea jurnaliştilor de la TVR Cluj o serie de reportaje Materialele vor fi prezentate în cadrul unor emisiuni de televiziune transmise concomitent de TVR şi de studiourile TV din ţările participante.

Programul sub care se desfăşoară această primă etapă a fost denumit „Acasă în Europa – fondurile europene”.

Următoarea etapă constă în producerea unui show de televiziune, care practic va încheia prima ediţie a proiectului, în cadrul căruia jurnaliştii participanţi îşi vor prezenta reportajele realizate în România.

De asemenea, subiectele abordate de aceştia se vor constitui în fundament pentru organizarea în cadrul aceleaşi emisiuni a unei dezbateri de profil privind fondurile europene şi deschiderea europeană a Moldovei. Alături de jurnaliştii cooptaţi în proiect, la emisiunea respectivă vor fi invitaţi analişti, reprezentanţi ai unor asociaţii profesionale şi patronale, precum şi responsabilii de resort ai administraţiilor de la Bucureşti şi Chişinău.

Emisiunea care încheie prima ediţie a proiectului va fi produsă la Chişinău, la începutul lunii noiembrie, şi va fi transmisă în direct atât de posturile de televiziune din România – TVR Cluj, TVR Moldova, TVR 3, TVR Internaţional, cât şi de televiziunile din Republica Moldova, se arată într-un comunicat.      Proiectul ”Jurnalist în România” a fost prezentat pentru prima dată la Chișinău cu ocazia lansării filialei din Rep. Moldova a Forumului Internațional al Jurnaliștilor Români, în luna septembrie. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.