Acasă Sud-Est Constanta Constanţa: Peste 70 de persoane aflate într-o ambarcaţiune în derivă, salvate în...

Constanţa: Peste 70 de persoane aflate într-o ambarcaţiune în derivă, salvate în Marea Neagră

DISTRIBUIȚI

131985 – 15102014 – Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au fost solicitaţi miercuri, în jurul orelor 4.00, de Centrul Maritim de Coordonare din cadrul Autorităţii Navale Române să intervină pentru remorcarea unei ambarcaţiuni, care plutea în derivă pe Marea Neagra.

Poliţiştii de frontieră s-au deplasat imediat la locul indicat cu două nave ale Gărzii de Coastă, potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă.

La aproximativ 18 mile marine travers de Gura Portiţei, poliţiştii de frontieră au observat o ambarcaţiune de agrement, în lungime de 15 metri lungime, având arborat pavilionul României, pe care se aflau peste 70 de persoane, copii, femei şi bărbaţi, care nu vorbeau limba română.

Având în vedere condiţiile meteo nefavorabile (vânt puternic, marea agitată 3-4 grade în larg), precum şi numărul mare de persoane aflate pe o ambarcaţiune improprie transportului, poliţiştii de frontieră au remorcat ambarcaţiunea spre Portul Constanţa.

La acţiunea de salvare a participat şi o ambarcaţiune a Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, care a preluat toate persoanele aflate în dificultate, deoarece la un moment dat valurile foarte mari puneau în pericol viaţa pasagerilor.

Din primele verificări a reieşit că ambarcaţiunea plecase în urmă cu două zile de pe coasta Turciei şi la bord se află cetăţeni din Irak, Afganistan şi Siria. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.