Acasă Sud-Est Constanta Constanţa: Tribunalul a prelungit mandatul de arestare pentru Mircea Băsescu

Constanţa: Tribunalul a prelungit mandatul de arestare pentru Mircea Băsescu

DISTRIBUIȚI

132299 – 27102014 – Judecătorii Tribunalului Constanta au dispus luni mentinerea in arest preventiv a fratelui sefului statului, Mircea Basescu, si a lui Marian Capatana, fiind prelungite mandatele emise pe numele acestora, si au respins cererile avocatilor de inlocuire a masurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Decizia judecatorilor nu este definitiva, ea putand fi atacata in 48 de ore de la pronuntare, potrivit Ziare.com.

La 21 octombrie a. c., Curtea de Apel Constanta a respins contestatiile formulate de Mircea Basescu si Marian Capatana impotriva deciziei Tribunalului potrivit careia probele administrate de procurori sunt legale si temeinice putand incepe procesul, decizie luata de instanta dupa ce avocatii celor doi au cerut restituirea dosarului la DNA pentru reluarea urmarii penale.

Judecatorii au stabilit ca la 14 noiembrie a. c. sa inceapa judecata in acest proces.

Mircea Basescu a fost trimis in judecata in stare de arest preventiv de procurorii DNA pentru trafic de influenta, dupa ce ar fi primit 250.000 de euro de la membrii familiei interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

In acelasi dosar a fost deferit justitiei si Marian Capatana pentru complicitate la trafic de influenta. Cei doi au fost arestati preventiv la 20 iunie a. c. in urma deciziei Tribunalului Bucuresti, dupa ce familia lui Bercea Mondial a facut publice mai multe inregistrari in care fratele presedintelui recunostea ca a primit bani.       Potrivit DNA, la inceputul anului 2011, dupa ce fata de Sandu Anghel s-a luat masura arestarii preventive de catre Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-a remis lui Mircea Basescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Capatana, in schimbul promisiunii

acestuia ca va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea cauzei referitoare la infractiunea savarsita de tatal denuntatorului si a altor cereri incidente in respectiva cauza.  – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.