Acasă Vest Hunedoara Hunedoara: Alin Şimota, arestat preventiv

Hunedoara: Alin Şimota, arestat preventiv

DISTRIBUIȚI

131675 – 01102014 –  Fostul finantator al clubului Jiul Petrosani, Alin Simota, fost vicepresedinte al PNL Hunedoara, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, dupa ce Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestatia procurorilor DIICOT.

„Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia au obtinut astazi arestarea preventiva pentru 30 de zile a inculpatului Alin Simota. Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestatia DIICOT impotriva incheierii prin care Tribunalul Alba respinsese solicitarea de inlocuire a masurii arestului la domiciliu cu arestarea preventiva, avand in vedere faptul ca inculpatul Simota Alin a incalcat obligatiile impuse”, se arata intr-un comunicat al DIICOT.

DIICOT precizeaza ca judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Curtii de Apel Alba Iulia a dispus inlocuirea masurii arestului la domiciliu cu cea a arestului preventiv si a dispus emiterea mandatului de arestare preventiva incepand cu marti.

Alin Simota este acuzat de evaziune fiscala, delapidare, inselaciune si constituire a unui grup infractional organizat, fiind retinut la inceputul lunii august. Ulterior, Tribunalul Alba a decis sa fie arestat la domiciliu.

Procurorii DIICOT au efectuat atunci opt perchezitii domiciliare si la sediul unor firme din judetul Hunedoara, la Petrila si Petrosani, inclusiv la locuinta lui Alin Simota.

Prejudiciul in acest caz este estimat la aproape un milion de euro. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.