Acasă Vest Hunedoara Hunedoara: Mircia Muntean s-a ales cu dosar penal

Hunedoara: Mircia Muntean s-a ales cu dosar penal

DISTRIBUIȚI

132443 – 31102014  – Deputatului PSD Mircia Muntean, care joi seara a fost implicat intr-un accident rutier la Deva, apoi a incercat sa fuga si sa se ascunda in tufisuri, i s-a intocmit dosar penal pentru vamatare din culpa, cazul urmand sa fie declinat Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

„In cauza s-a deschis dosar penal pentru vatamare corporala din culpa. Data fiind calitatea de parlamentar a uneia dintre persoanele implicate in accident, dosarul va fi trimis Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru solutionare”, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Hunedoara, Bogdan Nitu, potrivit Mediafax.

Martorii spun ca accidentul rutier ar fi fost provocat de Mircia Muntean, fost primar al Devei timp de 16 ani consecutiv, care ar fi lovit trei masini oprite la semafor, apoi a plecat de la fata locului si s-a ascuns in tufisuri, totul fiind surprins de un cameramen de la un post de televiziune.

In urma accidentului, Mircia Muntean, care a suferit rani la cap si la fata, a ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta din Deva, unde este internat in continuare, la Sectia Neurochirurgie.

„A fost internat in compartimentul de Neurochirugie, dupa ce in urma unui accident de circulatie a suferit un traumatism cranio-cerebral cu o contuzie cerebrala minora, o excoriatie fronto-parietala dreapta, cu o contuzie a piramidei nazale. I s-au facut investigatiile necesare de urgenta si a ramas internat pentru tratament si supraveghere medicala. In prezent, pacientul este stabil, cooperant, linistit”, a declarat, vineri dimineata, medicul chirurg Marius Blendea, de la Spitalul Judetean de Urgenta din Deva.

Accidentul s-a produs joi seara, pe soseaua de centura a Devei, in apropierea statiei CFR, unde un autoturism a acrosat un autobuz fara pasageri si un alt autoturism, dupa care a intrat in spatele unui camion oprit la culoarea rosie a semaforului.

Martorii spun ca la volanul autoturismului care a acrosat celelalte trei autovehicule s-ar fi aflat deputatul PSD Mircia Muntean, care a fost scos din masina cu sange pe fata de catre un alt sofer.

La locul accidentului a ajuns un cameraman al unui post de televiziune, care l-a recunoscut pe fostul primar Mircia Muntean si a inceput sa il filmeze.

„Deputatul PSD era plin de sange pe fata si parea baut. A fost scos din masina de ceilalti soferi. Cand a observat ca il filmez, a inceput sa ma lovesca pe mine si camera. Un alt barbat care era cu el m-a impins, iar el m-a lovit pe mine si camera cu care filmam. Nu am renuntat. Atunci, parlamentarul a luat-o la fuga spre tufisuri si a intrat in ele. A ajuns undeva pe un gard si a ramas acolo atarnat fara sa mai poata inainta. A fost scos de acolo de politisti locali”, a spus cameramenul Ioan Boldor.

De altfel, pe imaginile suprinse de acesta se observa cum Mircia Muntean impinge camera si apoi fuge in tufisuri.

In imagine se mai poate vedea cum parlamentarul Mircia Muntean este scos din tufisuri de catre politistii locali, descult si plin de sange pe fata.

Parlamentarul Mircia Muntean a spus in fata camerei de luat vederi, dar si in fata politistilor ca nu se afla el la volanul autoturismului implicat in accident.

Intrebat cum s-a produs accidentul, parlamentarul a raspuns:”Accidentul nu s-a intamplat. N-am condus eu! A condus Jenica…”.

Cameramanul a insistat: „Martorii spun ca dumnevoastra erati la volan”, iar deputatul PSD raspunde: „Mi se pare fals! Ia intrebati 1000 de oameni cine a plecat din Pestis cu mine pana am ajuns aici?”. Cameramanul continua cu intrebarile, iar parlamentarul raspunde: „Beau cat vreau! Am sofer si beau cat vreau!”.

La cateva ore dupa producerea accidentului, Politia Judeteana Hunedoara a transmis un comunicat de presa in care se precizeaza ca nu au existat victime.

„Din primele cercetari reiese ca in urma accidentului nu au fost inregistrate victime (situatie in care legislatia in vigoare prevede obligativitatea ca persoanele implicate sa se prezinte la unitatea de Politie in 24 de ore), iar politistii rutieri, fiind sesizati, fac cercetari in vederea stabilirii imprejurarilor in care s-a produs accidentul si a luarii masurilor legale fata de cei implicati.

Soferilor implicati in accident li se vor preleva probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, se mai arata in comunicatul Politiei Judetene Hunedoara”, se precizeaza in comunicatul Politiei.

Mircia Muntean este de profesie inginer si a fost primarul municipiului Deva timp de patru mandate consecutiv. Toate cele patru mandate le-a castigat in calitate de candidat PNL, pana in urma cu patru ani el fiind liderul organizatiei judetene a partidului. Mircia Muntean a pierdut sefia

PNL Hunedoara in favoarea actualului presedinte al CJ Hunedoara, Mircea Molot, iar la scurt timp a fost exclus din PNL si s-a inscris in UNPR.

Mircia Muntean a candidat apoi din partea UNPR pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara, dar a pierdut alegerile in favoarea liberalului Mircea Ioan Molot. Muntean a renuntat la functia de vicepresedinte al UNPR, s-a inscris in PDL si a candidat la alegerile parlamentare pentru unul dintre colegiile din judetul Hunedoara.

Devenit deputat, Mircia Muntean si-a pierdut calitatea de membru al PDL in luna iulie 2013, ca urmare a unei condamnari penale in prima instanta.

In septembrie 2013, Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat definitiv pe deputatul PDL Mircia Muntean la patru ani de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu. Mircia Muntean a fost trimis in judecata in acest dosar in ianuarie 2004, fiind acuzat de abuz in serviciu privind tranzactii nelegale de terenuri.

Intre timp, Mircia Muntean s-a inscris in PSD. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.