Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Hunedoara: Opt falsificatori de monedă, ridicaţi de procurorii de la Crimă Organizată

Hunedoara: Opt falsificatori de monedă, ridicaţi de procurorii de la Crimă Organizată

DISTRIBUIȚI

 132188 – 22102014 – Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Hunedoara, împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizare Hunedoara, au destructurat o grupare infracțională specializată în falsificare de monedă sau alte valori și punerea lor în circulație.

Din probele administrate de procurori rezultă că, în perioada aprilie – septembrie 2014, opt persoane constituite într-un grup infracțional organizat au pus în circulație peste 100 de bancnote în cupiură de 200 de lei contrafăcute, banii falși fiind depistați de administratorii societăților comerciale la care au fost plasați sau de reprezentanții băncilor care le-au ridicat sau le-au primit de la persoane care nu aveau cunoștință despre faptul că bancnotele sunt contrafăcute.

Din investigații rezultă că bancnotele au fost falsificate de către unul dintre membrii grupului infracțional organizat, cu ajutorul unei imprimante tip-scanner.

În urma unei monitorizări specifice, în data de 4 septembrie 2014 a fost prins în flagrant Arnoc Muntean, în timp ce se deplasa ca pasager într-un autoturism care a fost oprit în trafic de poliţiştii rutieri.

În urma controlului, au fost găsite sub preșul din partea stângă față al locului ocupat de Muntean două pachete ambalate în hârtie albă. Într-unul se aflau 25 de bancnote în cupiură de 200 de lei având aceeași serie, iar în celălalt de aflau înscrisuri.

La data de 22 octombrie 2014, procurorii și polițiștii au efectuat șase percheziții la domiciliile suspecților, situate pe raza municipiului Deva, a orașelor Călan și Hațeg, a comunei Brănișca. În urma perchezițiilor în locuința unui suspect din comuna Brănișca, județul Hunedoara, a fost descoperită și ridicată, printre alte obiecte și înscrisuri, și “fabrica” de bancnote contrafăcute.

Totodată au fost puse în executare opt mandate de aducere la sediul DIICOT – BT Hunedoara, în vederea audierilor. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.