Acasă Vest Hunedoara Hunedoara: Zeci de traficanţi şi consumatori de droguri, ridicaţi de procurorii DIICOT

Hunedoara: Zeci de traficanţi şi consumatori de droguri, ridicaţi de procurorii DIICOT

DISTRIBUIȚI

 132415 – 30102014  – Procurorii DIICOT –  Biroul Teritorial Hunedoara împreună cu poliţiştii BCCO Alba Iulia au destructurat un grup infracțional organizat specializat în trafic de droguri de risc și de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Potrivit unui comuinicat al DIICOT, în perioada mai – octombrie a.c., patru persoane ar fi constituit în municipiul Lupeni, județul Hunedoara, o grupare infracțională organizată, cu legături în municipiul Cluj Napoca, grup la care au aderat și alte persoane.

         “Față de membrii grupării există suspiciunea rezonabilă că au traficat droguri de risc (cannabis, rezină de cannabis) şi au efectuat în mod ilegal operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive  – AKB-48 F, substanță care se regăsește în anexa nr. 1 substanțe psihoactive noi, notificate pentru prima dată în anul 2012 Sistemului European de Avertizare Rapidă în temeiul Deciziei nr. 2005/387/JAI a Consiliului Din raportul anual 2012 al EMCDDA/Europol”, se arată în comunicat.

         În data de 30 octombrie 2014, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au fost efectuate şapte percheziţii în Lupeni, Vulcan şi Cluj-Napoca, la domiciliile persoanelor suspectate de trafic de droguri de risc, operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive şi constituire a unui grup infracțional organizat.

         În urma percheziţiilor, au fost identificate și ridicate, în vederea expertizării, peste 200 de grame de pulbere și peste 200 de grame de substanță vegetală, despre care există suspiciunea că ar fi droguri de risc şi de mare risc.

         De asemenea, au fost descoperite cântare şi dispozitive folosite pentru porţionarea şi consumul drogurilor.

         Totodată, au fost puse în executare 29 de mandate de aducere, emise pe numele celor şapte membri ai grupării, precum și pe numele altor 22 de persoane care s-au aprovizionat cu substanțele interzise de la membrii grupării.

         Toți cei în cauză au fost conduși la sediul DIICOT – BT Hunedoara pentru audierii. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.