Acasă Nord-Est Iasi Iaşi: Ofiţer de poliţie, pus sub control judiciar pentru că făcea bani...

Iaşi: Ofiţer de poliţie, pus sub control judiciar pentru că făcea bani din închirierea maşinilor

DISTRIBUIȚI

 131722 – 02102014 – Radu-Ionuţ Ciobanu, inspector de poliție în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră laşi, seste suspectat de procurori că a se află în incompatibilitate, pentru că închiria mașini. DNA Iași a început urmărirea penală în acest caz și a cerut controlul judiciar față de polițist.În ordonanța de dispunere a controlului judiciar, procurorii au reținut că, în perioada august 2014 – septembrie 2014, Ciobanu a efectuat operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția sa de ofițer de poliție judiciară, care au constat în închirierea (cedarea folosinței cu titlu oneros) de autoturisme către diverse persoane, în scopul obținerii de bani pentru sine. Clienţii erau racolaţi fie prin intermediul unor anunţuri online, fie prin intermediul unui cont de Facebook sau al unui post telefonic.

Pe lângă preţul solicitat pe zi (preţ care varia între 18 şi 25 euro, în funcţie de durata închirierii), pentru închiriere Ciobanu solicita clienţilor şi o garanţie de 100 sau 150 euro.

Pentru a disimula activităţile ilegale pe care le desfăşura, Ciobanu întocmea în fals contracte de comodat, cu titlu gratuit, pe care le semna împreună cu persoana care închiria autoturismul, folosind pentru aceasta datele sale reale.

La data de 30 septembrie 2014, după o astfel de “tranzacție”, Ciobanu a fost surprins de către procurorii DNA, asupra lui fiind găsite atât suma de bani, cât şi documentele întocmite cu această ocazie.

Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.