Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Ilfov: Încălţăminte de 20 milioane lei, confiscată la Dobroieşti

Ilfov: Încălţăminte de 20 milioane lei, confiscată la Dobroieşti

DISTRIBUIȚI

131723 – 02102014 – Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au dispus confiscarea a peste 300.000 perechi încălţăminte fără documente de provenienţă, cu o valoare de piaţă de 20 milioane lei, în urma acţiuni specifice de monitorizare şi control desfăşurate în perioada 23 septembrie 2014–1 octombrie 2014.

Spaţiile în care era depozitată marfa se află în comuna Dobroeşti, judetul Ilfov şi erau închiriate de 14 firme, fără a fi declarate ca puncte de lucru la organele fiscale şi la Registrul Comertului.

Reţeaua de firme era controlată de un grup de persoane cu cetăţenie chineză, care, prin intermediul unor persoane de origine arabă, înfiinţau firme pe numele unor cetăţeni români cu situaţie economică precară şi le utilizau pentru importarea, depozitarea şi comercializarea de mărfuri produse în China. Mărfurile erau fie importate direct din China, fie aduse pe teritoriul ţării din Bulgaria, iar ulterior erau comercializate cu ridicata şi cu amănuntul, atât printr-o reţea naţională de magazine, cât şi on-line

Inspectorii antifraudă fiscală au dispus şi aplicarea unor sancţiuni contravenţionale în cuantum total de 50.000 lei, iar depozitele au fost sigilate în vederea asigurării valorificării ulterioare a mărfurilor.

Verificările continuă pentru identificarea tuturor vinovaţilor şi destructurarea reţelei organizate care avea ca scop sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, potrivit unui comunicat al ANAF. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.