Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Ilfov: Săptămâna Prevenerii Criminalităţii în Ilfov

Ilfov: Săptămâna Prevenerii Criminalităţii în Ilfov

DISTRIBUIȚI

131771 – 06102014 –  A noua ediţie a „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”, eveniment derulat la nivel naţional,de Poliţia Română, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, s-a desfășurat în perioada 29 septembrie – 3 octombrie şi în Ilfov. Primele doua zile din cea de-a noua ediţie a Săptămânii prevenirii Criminalităţii a fost lansată, în județul Ilfov, prin două activități dedicate celor mai mici dintre noi și anume minorilor, prima zi, Ziua prevenirii delincvenţei juvenile, a fost desfăşurată la Liceului Teoretic „Traian Lalescu” din localitatea Brăneşti, unde au fost prezenţi 128 de elevi şi 6 cadre didactice, potrivit unui comunicat al IPJ Ilfov.

În cadrul activităţii au fost prezentate materiale audio-video şi au fost oferite recomandări privind delincvenţa juvenilă, sancţiuni aplicabile minorilor care încalcă legile, vinovăţia, răspunderea penală, siguranţa pe internet şi consecinţele consumului de droguri fiind purtate discuţii libere cu elevii pe aceste teme.

De asemenea, elevii au fost sfătuiţi cum să se comporte pe stradă, la şcoală, în mijloacele de transport în comun sau chiar acasă, pentru a nu fi implicaţi, în calitate de autori, în fapte care constituie încălcări ale legii.

Cea de-a doua zi a marcat Ziua prevenirii victimizării minorilor, polițiștii au desfăşurat o activitate în cadrul căreia au fost purtate discuţii libere cu elevii claselor a VIII –a,  din cadrul Şcolii Gimnaziale, nr. 3, Voluntari, în vederea însuşirii unor recomandări de prevenire a victimizării acestora. La activitate au participat 123 de elevi şi 4 cadre didactice, iar pentru ca aceasta să fie interesantă pentru cei mici, a fost organizat un concurs, constând în completarea unor rebusuri pe temele discutate. La final, elevii au fost premiaţi cu diplome şi orare.

Începând cu ziua de miercuri, 1 octombrie a. c., acțiunile polițiștilor au vizat și persoanele adulte, în vederea informării acestora cu privire la măsurile care pot fi luate pentru prevenirea infracțiunilor de furt, a celor comise cu violenţă și a celor privind regimul circulației pe drumurile publice.

Astfel, pentru cea de-a treia zi, Ziua prevenirii infracţiunilor de furt, a fost organizată şi desfăşurată, pe raza localităţii Bragadiru o activitate cu scop preventiv în care au fost  distribuite 300 de  pliante şi au fost oferite cetăţenilor recomandări privind măsurile de siguranţă ce pot fi luate în vederea evitării victimizării din punct de vedere al infracţiunilor de furt din locuinţe şi din auto.

În continuare, activitățile de joi au vizat Ziua prevenirii infracţiunilor comise cu violenţă, cu această ocazie a fost desfăşurată o activitate cu scop preventiv, pe raza localităţii Buftea în care

au fost distribuite 200 de  pliante şi au fost oferite cetăţenilor recomandări privind prevenirea infracţiunilor de tâlhărie precum şi a violenţei în familie.

Ziua a cincea din cadrul evenimentului naţional „Săptămâna prevenirii criminalităţii” a fost dedicată prevenirii accidentelor de circulaţie în care sunt implicați pietonii şi implicit creşterii siguranţei rutiere.

Activităţile desfăşurate în Ilfov au fost destinate tuturor participanţilor la trafic, dar în special pietonilor, care în număr destul de mare au fost informați de către poliâiştii de la  Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității care au transmis mesaje preveniv- informative, referitoare la modalităţile de evitare a accidentelor rutiere, dar și sancționați , în număr de 19, în numai două ore, de către polițiștii de la Servicul Rutier, cei care au traversat drumul public contrar indicaților primite cu privire la riscurile care se expun dacă traversează drumurile publice prin locurile nemarcate sau nesemnalizate corespunzător întrucât cu toţii avem obligația de a manifesta prudenţă şi respect faţă de normele legale aflate în vigoare privind circulaţia pe drumurile publice. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.