Acasă Economie Minerii din Valea Jiului vor lucra şi sâmbăta pentru a face față...

Minerii din Valea Jiului vor lucra şi sâmbăta pentru a face față iernii

DISTRIBUIȚI

132376 – 29102014  – Potrivit unei decizii adoptate de Complexul Energetic Hunedoara, minerii din Valea Jiului vor lucra şi sâmbăta pentru a asigura necesarul de cărbune din această unitate.În paralel cu această măsură, Complexul a început procedurile pentru a achiziționa 150.000 de tone de cărbune din import, pentru a putea asigura stocurile necesare pentru iarnă.

Administraţia a încheiat și un protocol cu Sindicatul „Muntele”, în baza căruia se va lucra şi sâmbăta la minele viabile cuprinse în entitatea energetică, pentru că stocurile de cărbune sunt către limita inferioară, iar importurile de cărbune nu se pot face atât de repede încât să se asigure intrarea în perioada de iarnă, notează Radio România Actualităţi.

Potrivit protocolului, minerii vor coborî în subteran în toate sâmbetele din lunile noiembrie şi decembrie. Pentru două zile de sâmbătă vor fi plătiţi cu spor de 100%, iar pentru celelalte două sâmbete lucrate se acordă zile de repaus, conform Codului muncii şi Contractului Colectiv de Muncă.

Reprezentanţii Complexului Energetic Hunedoara au precizat că importurile sunt necesare atât pentru acoperirea deficitului cantitativ, cât și pentru acoperirea deficitului puterii calorice, pentru ca termocentralele Mintia și Paroșeni să funcționeze la parametri optimi.

Doar Termocentrala Mintia are nevoie de stocuri de 240.000 de tone de cărbune pentru a trece vârful de iarnă, în timp ce minele din Valea Jiului produc împreună circa 140.000 de tone de huilă lunar. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.