Acasă Externe Agenda Europeana O delegație a PE observă alegerile de duminică din Ucraina

O delegație a PE observă alegerile de duminică din Ucraina

DISTRIBUIȚI

132261 – 24102014 O delegație de 14 deputați în Parlamentului European (PE), condusă de Plenković (Croația), își începe vineri activitatea de observare a alegerilor parlamentare din Ucraina. Andrej Plenkovic, conducătorul delegației, a declarat: „Alegerile parlamentare sunt importante pentru consolidarea democrației în Ucraina, în special în regiunile unde au loc în condiții neprielnice. Vom avea un rol important, împreună cu alți observatori internaționali, în a observa dacă alegerile au loc într-o manieră liberă și corectă”, potrivit unui comunicat al PE.

Scopul misiunii este de a evalua dacă alegerile parlamentare din Ucraina de anul acesta sunt organizate conform angajamentelor internaționale ale țării și legilor naționale. Activitatea deputaților se va baza pe criterii și standarde internaționale, așa cum sunt definite de OSCE/ODIHR, și drepturile civile și politice.

Eurodeputații au programate în zilele de 24 şi 25 octombrie a. c. întâlniri cu autoritățile electorale ucrainene, organizații ucrainene şi internaționale de supraveghere a alegerilor, conducători ai principalelor partide politice, reprezentanți ai societății civile şi ai presei. Sunt programate, de asemenea, întâlniri cu președintele, prim-ministrul şi ministrul de externe ai Ucrainei.

Membrii delegației vor supraveghea duminică, 26 octombrie, ziua alegerilor, circumscripțiile din capitala Kiev, dar şi din orașele Cernigău, Cerkasî, Lvov, Odessa, Harkov şi Dnipropetrovsk. Vor vizita secțiile de vot, vor observa procesul de votare şi vor supraveghea deschidere urnelor şi numărarea voturilor.

Delegația își va termina activitatea în după-amiaza zilei de 27 octombrie după o conferință de presă comună cu alți observatori internaționali, în care vor prezenta concluziile preliminare asupra procesului alegerilor.

Delegația este alcătuită din 14 deputați în Parlamentul European şi integrată într-o Misiune Internațională de Supraveghere a Alegerilor condusă de misiunea experților OSCE.

Delegația reprezintă întreg spectrul politic al PE, se precizează în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.