Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Premierul Ponta, la Milano

Premierul Ponta, la Milano

DISTRIBUIȚI

131837 – 08102014 –  Prim-ministrul Victor Ponta participă astăzi, la Milano, la Conferința la nivel înalt privind ocuparea forţei de muncă, organizată de Președinția italiană a Consiliului UE. Premierul va fi însoțit de Rovana Plumb, ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Potrivit Preşedinţiei italiene, discuţiile din cadrul Conferinţei la nivel înalt se vor focaliza pe formularea de soluţii, de o manieră coordonată la nivelul UE, care să răspundă nevoii de consolidare a creşterii economice şi de stimulare a ocupării forței de muncă, respectiv de combatere a șomajului, mai ales în rândul tinerilor. Accentul va fi pus pe politicile de ocupare pentru care trebuie utilizate instrumentele disponibile, de la deciziile de investiţii publice, de îmbunătăţire a accesului la creditare, în special pentru întreprinderile mici şi mijlocii, până la aspecte legate de reducerea costurilor la energie. Promovarea activității economice și a competitivității prin reforme pe piața muncii este considerată ca un element esențial în răspunsul UE la actualele probleme.

Crearea de locuri de muncă și combaterea șomajului în rândul tinerilor sunt, alături de asigurarea creșterii economice, obiective prioritare de pe Agenda strategică a Uniunii Europene pentru următorii 5 ani, se mai arată în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.