Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Probleme majore la şapte bănci cu filiale în România

Probleme majore la şapte bănci cu filiale în România

DISTRIBUIȚI

132292 – 27102014 – Şapte bănci cu filiale în România au probleme majore, ele nereuşind  să promoveze testele de stres efectuate de Banca Centrală Europeană (BCE). FMI salută demersul realizat de BCE în rândul băncilor din zona euro. Gerry Rice, purtătorul de cuvânt al Fondului Monetar Internaţional, a declarat că nivelul ridicat de transparenţă şi compatibilitate al rezultatelor testelor de stres derulate de BCE va permite participanţilor de pe piaţă să îşi facă propria evaluare cu privire la starea de sănătate a băncilor, ceea ce va contribui la creşterea încrederii. Totodată, FMI doreşte ca exerciţiul să fie repetat annual, potrivit Gandul.info.

Banca Centrală Europeană a informat că 25 de bănci din zona euro nu au promovat testele de stres.

Pe lista instituţiilor din zona euro care au operaţiuni în România şi au picat testele de stres se numără National Bank of Greece (NBG), Eurobank, Piraeus Bank, Volksbanken, Veneto Banca, Banco Comercial Portugues – BCP şi Bank of Ciprus.

Băncile cu probleme trebuie să găsească o soluţie în următoarele două săptămâni, apoi vor avea la dispoziţie nouă luni pentru a acoperi deficitul de capital. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.