Acasă Externe Rep. Moldova: Percheziţii la părinţii primarului Chirtoacă

Rep. Moldova: Percheziţii la părinţii primarului Chirtoacă

DISTRIBUIȚI

132460 – 31102014 – Politia din Rep. Moldova a perchezitionat, vineri dimineata, locuinta parintilor primarului Chisinaului, Dorin Chirtoaca, intr-un dosar de evaziune fiscala. „Este o cauza penala, initiata pe baza unei evaziuni fiscale. Aceasta a fost initiata acum o luna de zile de catre sectia de investigare a fraudelor economice. Nu s-a depistat nimic suspect. A fost doar o actiune procesual-penala. Numele lui Dorin Chirtoaca nu este implicat in dosar. Perchezitiile au fost facute la cateva firme specializate in domeniul reclamei localizate in municipiul Chisinau, au fost depistate nereguli in incheierea unor contracte cu agentii economici. Au fost efectuate perchezitii si la persoanele implicate in aceste firme”, a explicat purtatorul de cuvant al Directiei Politie Municipala, Andrian Jovmir, citat de Publika. md.

Dorin Chirtoaca acuza insa ca perchezitia efectuata de politisti la apartamentul parintilor sai este o comanda politica menita sa ii denigreze familia si activitatea. Autorii sunt persoane „pana la gat in rahat care vor sa-i murdareasca si pe altii”.     „L-au amenintat pe tata ca vor strica usa. Parintii le-au spus ca nu deschid usa pentru ca sunt in varsta si i-au rugat sa astepte pana vine fratele sau eu”, a spus primarul de Chisinau. „Fratele a venit la ora 08.00, au facut perchezitia, n-au gasit nimic, si-au cerut scuze si au plecat”, a mai spus edilul.

Acesta a explicat ca perchezitia s-a facut in legatura cu o firma de publicitate care ar fi avut o tranzactie cu firma producatoare de apa minerala gestionata de fratele si tatal lui Chirtoaca.

Firma de publicitate este banuita de evaziune fiscala, „dar, din cate stiu, a mai platit ceva la buget spre deosebire de altele”, a spus Chirtoaca. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.