Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Tulcea: Procuror DIICOT, reţinut de DNA pentru luare de mită

Tulcea: Procuror DIICOT, reţinut de DNA pentru luare de mită

DISTRIBUIȚI

 132187 – 22102014  – Victor Grigoraş, procuror la DIICOT Tulcea și sirianul Omar Harba, au fost reținuțu și sunt urmăriți penal de DNA .În ianuarie, procurorul Grigoraș, la cererea unei cunoștințe, a încercat să preia de la alt parchet un dosar.

La data de 18 aprilie 2014, pentru “ajutorul” acordat, Grigoraș Victor a primit suma de 600 lei pentru sine şi un miel, în legătură cu care a dispus să fie remis unei persoane din anturajul său. Pentru același ajutor și de la aceeași persoană, la data de 28 aprilie 2014, Grigoraș Victor a pretins o sumă de bani, pentru un agent de poliție din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Tulcea. La data de 14 iunie 2014, Grigoraș Victor i-a solicitat acestuia o sumă de bani, fără a-i fi remisă.

La fiecare dintre întâlnirile avute cu acea persoană, Grigoraș îi aducea la cunoştinţă ce acte a îndeplinit în dosarul în care aceasta era parte şi ce acte intenţionează să îndeplinească, în interesul acesteia, ulterior pretinzând, respectiv primind, sumele de bani şi bunurile materiale menţionate.

La data de 28 aprilie 2014, Grigoraș, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, a acceptat pentru sine promisiunea lui Omar Harba de a-i remite suma de 5.000 lei, pentru a face un act contrar îndatoririlor sale de serviciu.Acest act consta în intervenția lui Grigoraș pe lângă conducerea D.S.V.S.A. Brăila şi Ialomiţa, în scopul înlesnirii soluţionării favorabile, de către aceste instituții, a solicitărilor de export formulate de firmele respective.

Procurorii au beneficiat în acest caz de sprijinul tehnic și informativ al Serviciului Român de Informații.       Cei doi urmează a fi prezentați la Înalta Curte de Casație și Justiție, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.