Acasă Sud-Est Braila Un inspector şcolar şi doi profesori, reţinuţi pentru luare de mită la...

Un inspector şcolar şi doi profesori, reţinuţi pentru luare de mită la Bacalaureat

DISTRIBUIȚI

131856 – 09102014 –  În urma percheziţii domiciliare efectuate miercuri în municipiile Brăila și Constanța, procurorii gălățeni au început urmărirea penală și au reținut unui inspector şcolar şi doi profesori corectori la examenul de Bacalaureat în sesiunea august -septembrie 2014.

Inspectorul şcolar de matematică de la Brăila, Manuela Mirela Diaconescu, a fost reţinută pentru complicitate la luare de mită, iar Valentin Florin Damian şi Daniela Haret, ambii profesori corectori la Colegiul Tehnic Panait Istrati din Brăila, – pentru luare de mită.

Iulian Văsii, se află sub control judiciar, pentru dare de mită.

Din ordonanţa de reţinere întocmită de procurori a reieşit că, la data de 28 august 2014, Daniela  Haret și Valentin Florin Damian, în calitate de profesori corectori la examenul de Bacalaureat în sesiunea august – septembrie 2014, având ajutorul inspectorului şcolar Diaconescu, au solicitat și au primit, de la Iulian Văsii, 2.500 lei pe care cei doi au împărțit-o. Banii au fost ceruți și primiţi astfel încât, la teza scrisă susținută la disciplina matematică, Văsii, candidat la examen, să obțină o notă mai mare decât cea pe care o merita și implicit, o medie de promovare a examenului de Bacalaureat.

În dosar sunt urmărite penală şi alte personae, se precizează într-un comunicat al DNA. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.