Acasă Externe Australia: David Cameron: Spectrul stagnării economice bântuie din nou asupra Europei

Australia: David Cameron: Spectrul stagnării economice bântuie din nou asupra Europei

DISTRIBUIȚI

132848 – 18112014  – Premierul britanic David Cameron a avertizat luni, la summit-ul G20 care are loc in Australia, la Brisbane, ca „zona euro se clatina” si este posibila „o noua perioada de recesiune, cu o rata ridicata a somajului”, la 6 ani de la debutul precedentei perioade de recesiune, potrivit The Guardian. David Cameron a vorbit despre o posibila noua criza economica majora, sustinand ca „beculete de culoare rosie au inceput sa palpaie intermitent pe tabloul economiei globale”.

David Cameron a subliniat contextul de „instabilitate si incertitudine” care ar putea anunta o noua criza economica mondiala. Premierul britanic este de parere ca spectrul stagnarii economice bantuie deja Europa si a amintit si de conflictele din estul Europei, conflictul din Orientul Mijlociu, dar si epidemia de Ebola „care creeaza un fond de instabilitate si de incertitudine”.

David Cameron a facut aceste declaratii la scurt timp dupa ce a avut intalniri cu guvernatorul Bancii Angliei, Mark Carney, si cu directorul FMI Christine Lagarde. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.