Acasă Uncategorized Berlin: Evoluţia cinematografiei româneşti post-comuniste la festivalul de film românesc

Berlin: Evoluţia cinematografiei româneşti post-comuniste la festivalul de film românesc

DISTRIBUIȚI

132601 – 06112014 – Institutul Cultural Roman din Berlin marchează împlinirea a 25 de ani de la Revoluția Română din 1989 prin cea de-a treia ediție a festivalului de film românesc “Rekonstruktion. Filmland Rumänien III”, în pretioada 21 și 30 noiembrie.

“Rekonstruktion. Filmland Rumänien” este unul dintre cele mai importante programe organizate de catre ICR Berlin. Festivalul de film a fost conceput ca un eveniment, care are loc o dată la doi ani. Edițiile trecute au reprezentat o vitrină a cinematografiei românești prezentând filmele devenite clasice, dar și noul val românesc și întrunind un larg public cinefil german.

Ediția din 2014 a festivalului își propune o trecere prin cinematografia românească cu o tematică strâns legată de fenomenul istoric al Revoluției din ’89.

Filmele au fost selectate de către echipa ICR Berlin în colaborare cu directorul Zeughauskino, Jörg Frieß, și creează o punte între perioada comunistă, cu trecere prin punctul culminant al Revoluției, și perioada post-comunistă. Astfel, au fost selectate o serie de filme, care prezintă modul de viață, presiunile, conflictele din perioada comunistă, mai apoi o serie de pelicule dedicate momentului de explozie din 1989 și o serie de documentare, care analizează epoca ceaușistă din perspectiva prezentului.

Trei filme documentare – ”După revoluție”, regia Laurențiu Calciu, ”Anatomia unei plecări”, regia Șerban Tătaru, și ”București, unde ești?”, regia Vlad Petri – sunt prezentate în colaborare cu Festivalul One World Romania și cu Centrul Ceh din Berlin.

Rekonstruktion. Filmland Rumänien III este un eveniment organizat de Institutul Cultural Român din Berlin, în parteneriat cu Zeughauskino Berlin și cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Ambasadei României la Berlin. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.