Acasă Nord-Vest Bihor Bihor: Inspectorii antifraudă au identificat un prejudiciu de 2,1 milioane euro în...

Bihor: Inspectorii antifraudă au identificat un prejudiciu de 2,1 milioane euro în dosarul medicilor şi farmaciştilor

DISTRIBUIȚI

133141 – 27112014 – Treizeci şi şapte de echipe de inspectori din cadrul Direcţiei regionale antifraudă fiscală Oradea au asigurat joi sprijin de specialitate procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea în timpul percheziţiilor efectuate pe raza judeţului Bihor şi a municipiului Oradea la secţia de oncologie a Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” din Oradea, la sediul mai multor farmacii şi cabinete medicale individuale ale unor medici de familie.

În acest caz, în perioada 7 octombrie –12 noiembrie 2014 inspectorii antifraudă fiscală au identificat un prejudiciu de peste 2,1 milioane euro (9.583.951 lei) cauzat bugetului de stat de către o reţea de opt firme din judeţul Bihor specializate în comerţul cu produse farmaceutice, prin evitarea plăţii impozitului pe profit datorat bugetului de stat şi TVA.

În perioada 2012–2014, două dintre aceste firme au emis facturi pentru achiziţii fictive de medicamente oncologice, reumatologice şi neurologice (Glivec, Seroquel, Aranesp), produse parafarmaceutice şi diverse servicii în scopul, atât al creşterii artificiale a cheltuielilor şi diminuarea bazei impozabile, respectiv evitarea plăţii impozitului pe profit datorat bugetului de stat, cât şi al majorării artificiale a TVA deductibilă, în vederea sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale.

Facturile erau emise către şase alte firme fără angajaţi, depozite, magazine, medicamente sau marfă pe stoc, care nu funcţionau la sediul declarat, dar care erau controlate prin interpuşi de aceleaşi persoane. Banii, reprezentând contravaloarea facturilor fictive emise, se ridicau de la bancă în numerar în baza unor borderouri fictive, cu nume şi serii de buletin false, şi erau returnaţi reprezentanţilor celor două firmelor beneficiare, potrivit unui comunicat al ANAF. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.