Acasă Nord-Vest Bihor Bihor: Migranţi opriţi din drumul ilegal spre Spaţiul Schengen

Bihor: Migranţi opriţi din drumul ilegal spre Spaţiul Schengen

DISTRIBUIȚI

132488 – 03112014 –  Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Oradea au reţinut, pe 2 noiembrie, unsprezece persoane (patru cetăţeni afgani, şase cetăţeni irakieni şi un cetăţean iranian) care încercau să treacă ilegal frontiera pe jos, pentru a ajunge în Spaţiul Schengen, trei dintre acestea având rolul de călăuze.

Aceştia au fost opriţi la a 200 m de frontiera cu Ungaria şi deoarece nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduşi la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

Din cercetări, a rezultat că trei dintre cetăţenii irakieni erau rezidenţi finlandezi, au intrat legal în ţară în data de 01.11.2014 şi coordonau întreaga acţiune de trecere ilegală a frontierei, pe numele lor fiind acum întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au întocmit migranţilor actele de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.