Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bistriţa Năsăud: Puhoi de acuzații la adresa capilor poliției bistrițene

Bistriţa Năsăud: Puhoi de acuzații la adresa capilor poliției bistrițene

DISTRIBUIȚI

133065 – 25112014 – DNA a revenit marţi după amiaza cu detalii referitoare la reţinerea pentru 24 de ore, a lui Ioan Ovidiu Mureşan, inspector şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bistriţa Năsăud, a lui Roberto Emil Hasnaş, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul IPJ Bistriţa Năsăud, şi a lui Leon Anton Cloşcă, şeful Poliţiei oraşului Năsăud.

Potrivit instituției, Mureşan a fost reţinut pentru abuz în serviciu, participare la falsificarea actelor de constatare şi raportare a unor accidente rutiere, încălcarea atribuţiilor de serviciu, intervenţie şi imixtiune abuzivă în activitatea unor poliţişti subordonaţi, participare la ascunderea unui accident rutier, intervenţii şi imixtiuni abuzive în activitatea de urmărire penală.

DNA precizează că în perioada de 4-8 august 2014, Ioan Ovidiu Mureşan (împreună cu Hasnăş Roberto Emil) a acţionat pentru determinarea unui expert tehnic auto în vederea efectuării unui supliment de expertiză, pentru a reţine vinovăţia exclusivă a uneia dintre părţile dosarului.

În plus, el a intimidate un subaltern, încercând să stopeze cercetările efectuate într-un dosar de urmărire penală. 

De asemenea, Mureșan a intervenit, la cererea unui primar, pentru a opri cercetările effectuate de un subaltern într-un dosar de urmărire penală, cerând la schimb folosirea influenței politice a acestuia pentru a schimbarea din funcţie a unor poliţişti neobedienţi.

Mureșan a mai cerut, în septembrie, unor subaltern să falsifice acte şi poziţii din registre și nu a luat măsurile legale în cazul unui accident rutier provocat de nepotul său.

În cee ace-l privește pe Leon Anton Cloşcă, acesta este acuzat de abuz în serviciu, participare la falsificarea actelor de constatare şi raportare a unor accidente rutiere, intervenţii şi imixtiuni abuzive în activitatea unor poliţişti subordonaţi, protejarea unui șofer care transporta mărfuri în condiții ilegale, determinarea unui subaltern pentru sancționarea unei personae nevinovate, participare la ascunderea unui accident rutier săvârşit de un şef de post, primire de folose necuvenite.

Leon Anton Cloşcă este suspectat şi de acte de comerţ.

Roberto Emil Hasnaş a fost reţinut pentru abuz în serviciu, falsificarea actelor de constatare şi raportare a unor accidente rutiere, încălcarea atribuţiilor de serviciu, intervenţii şi imixtiuni abuzive în activitatea unor poliţişti, participare abuzivă, alături de inspectorul şef Mureşan Ioan Ovidiu, în falsificarea actelor unui autoturism de teren. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.