Acasă Externe Agenda Europeana Bruxelles: Adina Vălean: Noua Uniune a Energiei va permite Europei sa acționeze...

Bruxelles: Adina Vălean: Noua Uniune a Energiei va permite Europei sa acționeze ca un actor puternic pe scena mondială

DISTRIBUIȚI

132908 – 19112014 – Europarlamentarul PNL, Adina Vălean, Vicepreședinte al Parlamentului European, a găzduit, pe 18 noiembrie, conferința de deschidere a Saptamanii Gazului in Parlamentul European. „Investițiile necesare pentru a pune capat dependentei Europei de resursele energetice rusești sunt in prezent blocate de efectele crizei financiare și creșterea accelerată a nivelului datoriilor suverane. Prin planurile noii Uniuni a Energiei si prin noul pachet de investiții in valoare de 300 miliarde Euro putem sa atragem fonduri pentru proiectele vitale„, a declarat Adina Valean, in deschiderea conferintei.

La dezbatere, au participat Comisarul european pentru Energie si Clima, Arias Canete, reprezentanți ai industriei de producție, distribuție si transmisie a gazului, precum si membri ai Parlamentului si Comisiei Europene. Dezbaterea dedicata securității energetice europene a identificat oportunitățile si amenințările cu care Europa se va confrunta pe parcursul procesului de diversificare a surselor de aprovizionare.

Comisarul Canete a prezentat deja ieri principalele puncte ale planului Juncker, cu un angajament clar de a include investițiile în infrastructură energetică printre prioritățile-cheie. Aș spune că aceasta este o veste excelenta pentru piața de energie si reprezintă, începutul drumului spre viitoarea Uniune a Energiei. Aceasta Uniune va permite Europei sa acționeze ca un actor puternic pe scena mondială și va conduce la reducerea costurilor de aprovizionare pentru industrie și pentru cetățeni deopotrivă. Cu toate acestea, Uniunea va trebui să se bazeze pe investiții private în infrastructură și de aceea, noi legiuitorii europeni trebuie sa asiguram cadru legislativ stabil si predictibil pentru a atrage investitorii privați„, a conchis Adina Valean. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.