Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Akos Mora a demisionat din funcţia de senator

Bucureşti: Akos Mora a demisionat din funcţia de senator

DISTRIBUIȚI

132877 – 19112014  – Senatorul PNL Akos Mora a demisionat marti din functie, afirmand ca nu isi doreste sa faca parte „din acest Parlament”. Senatul a luat act de vacantarea respectivului post cu 65 de voturi pentru, cinci impotriva si trei abtineri, potrivit Hotnews.ro.

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a cerut conducerii celor doua camere parlamentare sa puna in aplicare deciziile definitive de incompatibilitate date de Inalta Curte de Casatie si Justitie in cazul senatorului Mora Akos. A trecut un an si 2 luni de cand decizia definitiva nu a fost pusa in aplicare.

Akos Mora a fost ales senator in circumscriptia electorala 28 Mures, colegiul uninominal nr. 3.

Akos Mora a declarat jurnalistilor, dupa sedinta plenului Senatului de marti in care a anuntat ca isi da demisia, ca nu exista niciun argument legal pentru incetarea mandatului.

„Nu exista niciun argument legal de incetare de mandat. (…) Imi vad de viata mea si nu cred ca voi mai sta foarte mult in zona politica, pentru ca nu acesta este Parlamentul la care am sperat eu. Eu cand am intrat in Parlament in 2012 am avut alte asteptari iar ce s-a intamplat acum aici este de fapt o razbunare politica. N-am vrut sa dau ocazia sa se faca o nelegalitate atat de mare care era sa se faca astazi aici. Avem o situatie pe care a pregatit-o Biroul permanent iar aceasta hotarare de incetare nu a fost publicata pe site, nici decizia care urma sa fie votata”, a declarat Mora. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.