Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Alegerile în diaspora: Ministrul de Externe prezintă scuze

Bucureşti: Alegerile în diaspora: Ministrul de Externe prezintă scuze

DISTRIBUIȚI

132526 – 04112014 –  Ministrul de Externe, Titus Corlățean, a declarat marți, în urma întâlnirii cu reprezentanții Biroului Electoral Central (BEC) pe tema problemelor întâmpinate de românii din străinătate care nu au putut să voteze, că au fost propuse unele soluții, BEC urmând să anunțe deciziile în zilele următoare.

Astfel, MAE a propus ca declarația pe proprie răspundere să fie pusă la dispoziție on-line, cu o zi înainte de scrutin și distribuită și personal în perimetrul secțiilor de votare, pentru cei care nu au acces la Internet.

„A fost o discuție constructivă, am formulat o serie de propuneri, printre care reglarea din punct de vedere a utilizării, completării acelei declarații pe proprie răspundere pe care cetățenii din străinătate trebuie să completeze. Am cerut să o pună la dispoziție înainte de ziua votului pe un site oficial, să o poată descărca și completa, să fie semnată datată în fața secției de votare. Trebuie să rămână în vigoare și decizia anterioară a BEC-ului, să poată fi distribuită declarația în perimetrul secției”, a afirmat ministrul.

În ceea ce privește tabelul cu datele personale pe care românii din străinătate trebuie să le completeze, ministrul a anunțat că a cerut simplificarea sa, prin renunțarea la adresa completă.

„La tabelul cu datele cu caracter personal, și aici se pierde foarte mult timp. Am cerut să se simplifice, eventual păstrarea CNP-ului, a orașului și renunțarea la adresa completă”, a precizat Corlățean.

Totodată, oficialul a precizat că s-a propus creșterea numărului de cabine de vot ,acolo unde nu au fost, spre maximum, 6-7.

„Îmi asum și prezint scuze pentru situația votului din turul I”, a mai spus ministrul de Externe. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.