Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: APADOR-CH cere demisia senatorului Gabriela Firea pentru discriminarea lui Klaus Iohannis

Bucureşti: APADOR-CH cere demisia senatorului Gabriela Firea pentru discriminarea lui Klaus Iohannis

DISTRIBUIȚI

132934 – 20112014 – Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki (APADOR-CH) cere demisia din funcția de senator a Gabrielei Firea, după ce Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a sancționat-o cu avertisment pentru atacul la Klaus Iohannis, pe care l-a criticat că nu are copii.

„Pentru că statutul de senator este incompatibil cu cel de discriminator, APADOR-CH solicită public demisia din funcție a doamnei Gabriela Vrânceanu Firea. Parlamentarul a fost sancționat (…) de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pentru că a comis o faptă de discriminare prevăzută și sancționată de Ordonanța Guvernului nr. 37/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare”, se arată într-un comunicat al APADOR-CH.

Declarația senatoarei – „În toate statele civilizate, cei care doresc să ajungă preşedinţi provind din familii complete, sunt căsătoriţi, au copii, au nepoţi, au trecut prin toate etapele vieţii.” – a fost sancționată de CNCD cu avertisment.

APADOR-CH consideră că săvârșirea de fapte de discriminare este incompatibilă cu calitatea de parlamentar, care presupune nu numai practicarea, ci și promovarea unui comportament și a unui limbaj care, printre altele, să nu discrimineze.

„Împrejurarea că doamna senator Gabriela Vranceanu Firea a fost sancționată cu avertisment, iar nu cu amendă, pentru comiterea faptei de discriminare, nu are nicio relvanță cu privire la existența unei încălcări a legii care interzice discriminarea, încălcare reținută în sarcina sa de către autoritatea specializată în constatarea și sancționarea unor astfel de fapte”, mai arată APADOR-CH.

Potrivit organizației, „caracterul vădit al faptei de discriminare – săvârșite de doamna senator într-o campanie electorală, din poziția de purtător de cuvânt al unui partid politic – justifică solicitarea demisiei imediate a doamnei senator din aceasta funcție, chiar în condițiile în care hotărârea Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării poate fi atacată în justiție”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.