Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Aprecieri pentru Armata României din parte comandatului suprem al Forţelor Aliate...

Bucureşti: Aprecieri pentru Armata României din parte comandatului suprem al Forţelor Aliate din Europa

DISTRIBUIȚI

133117 – 27112014 – Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, s-a întâlnit miercuri cu generalul Philip M. Breedlove, comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa (SACEUR), potrivit unui comunicat al MApN. În opinia ministrului român, Mihail Kogălniceanu a devenit un important hub logistic şi un centru de tranzit care constituie rezultatul cooperării excelente între România şi SUA.

„Parteneriatul strategic bilateral este o dovadă a angajamentului ferm că România este un partener solid şi de încredere al SUA”, a mai declarat Mircea Duşa.

La rândul său, generalul Philip Breedlove a apreciat efortul Armatei României pe timpul participării la operaţiile NATO din ultimii ani, aceasta fiind un partener important alături de trupele americane.

Mircea Duşa a transmis, totodată, generalului Breedlove susţinerea României pentru un angajament aliat ferm în Afganistan după anul 2014 şi sprijin pentru intenţia Alianţei în direcţia îmbunătăţirii instruirii şi a exerciţiilor, cu scopul unei mai bune interacţiuni cu partenerii NATO.

Un alt subiect de discuţie a fost situaţia de securitate din Ucraina, ministrul Mircea Duşa apreciind faptul că SUA contribuie la asigurarea securităţii în flancul estic. Implementarea Planului de creştere a capacităţii operaţionale a NATO va putea oferi o viziune clară şi coerentă cu ocazia Reuniunii miniştrilor apărării din luna februarie a anului 2015.

Cu această ocazie, ministrul Mircea Duşa a transmis militarilor americani urările sale pentru Ziua Recunoştinţei, se mai arată în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.