Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: BNR a redus dobânda – cheie la 2,75%

Bucureşti: BNR a redus dobânda – cheie la 2,75%

DISTRIBUIȚI

132521 – 04112014 –  Consiliul de Administratie al BNR a decis in sedinta de marti reducerea nivelului dobanzii cheie la 2,75% pe an de la 3,0 % incepand cu data de 5 noiembrie 2014 si reducerea ratei rezervei minime obligatorii aplicabile pasivelor in valuta ale institutiilor de credit la nivelul de 14% de la 16% incepand cu perioada de aplicare 24 noiembrie – 23 decembrie 2014. Rata rezervei minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei se mentine la nivelul de 10 la suta. Guvernatorul va sustine un briefing de presa la ora 15, ocazie cu care va detalia masurile adoptate marti. Masurile erau anticipate de analisti, ele ne-constituind o suriza majora.

In acelasi timp, in scopul reducerii volatilitatii ratelor dobanzilor de pe piata monetara interbancara si al consolidarii transmisiei semnalului de politica monetara, CA al BNR a decis ingustarea coridorului simetric format din ratele dobanzilor facilitatilor permanente in jurul ratei dobanzii de politica monetara la +/- 2,5 puncte procentuale de la +/-2,75 puncte procentuale. Astfel, incepand cu data de 5 noiembrie 2014, rata dobanzii aferente facilitatilor de creditare (Lombard) se va reduce la 5,25 la suta pe an de la 5,75 la suta, in timp ce rata dobanzii pentru facilitatea de depozit se va mentine la 0,25 la suta pe an.

CA al BNR a analizat si aprobat Raportul trimestrial asupra inflatiei, document care va fi prezentat intr-o conferinta de presa organizata in data de 6 noiembrie 2014. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.