Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Negocieri eşuate

Bucureşti: Negocieri eşuate

DISTRIBUIȚI

132626 – 07112014 – Negocierile privind dezbaterile dintre cei doi candidați rămaşi în cursa prezidențială au eșuat, cele două părţi acuzându-se reciproc pentru acest deznodământ. Membrii staff-urilor lui Victor Ponta și Klaus Iohannis s-au întâlnit vineri pentru a stabili termenii posibilelor dezbateri care ar trebui să aibă loc săptămâna viitoare, însă după mai bine de o oră de negocieri, nu s-a ajuns la un numitor comun.

Astfel, Liviu Dragnea spune că liderul PNL fuge de dezbateri, reprezentanții acestuia nefiind de acord să participe la cele patru întâlniri care ar trebui să aibă loc la patru televiziuni, televiziunilor de știri.

„Am încercat să-i convingem că 4 este mai mare decât 1. Prezența la televiziuni dă de 4 ori șansa cetățenilor să-i vadă foarte bine pe cei doi candidați. Ei au insistat cu o singură dezbatere, nu pregătim un meci de fotbal sau box, ci dezbateri la care cetățenii au dreptul să se uite pentru a-și alege președintele. Ne-au spus dacă este posibil ca la dezbaterea de joi, la Antena 3, să se poată transmite pe toate televiziunile”, a afirmat Liviu Dragnea.

Potrivit acestuia, staff-ul lui Iohannis ar fi de acord cu dezbaterile, dar candidatul ACL este cel care nu dorește o confruntare cu Victor Ponta.

„Cei cu care ne-am întâlnit azi ar agrea dezbaterile, dar nu-l pot convinge pe domnul Iohannis. Noi suntem prezenți la 4 televiziuni, îl așteptăm pe domnul Iohannis. Poate colegii îl conving și pe el și vor avea loc acest întâlniri pe care oamenii le așteaptă. Noi vrem ca măcar astea patru să se întâmple. Propunem și îl invităm în continuare pe domnul Iohannis. De ce fuge domnul Iohannis de dezbateri?”, a mai spus Liviu Dragnea.

De cealaltă parte, purtătorul de cuvând al PNL, Alina Gorghiu, a acuzat PSD că nu a venit pregătit pentru negocieri şi că partidul premierului a susţinut pe parcursul întâlnirii aceeaşi poziţie rigidă, inflexibilă, potrivit Cotidianul.ro.

În legătură cu cele declarate de Dragnea, Alina Gorghiu a susţinut că acesta minte, una afirmând în cadrul întâlnirii şi alta în faţa presei.– PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.