Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Bunea Stancu a fost găsit vinovat şi va pierde funcţia de...

Bucureşti: Bunea Stancu a fost găsit vinovat şi va pierde funcţia de preşedinte al CJ Brăila

DISTRIBUIȚI

132878 – 19112014  – Presedintele suspendat al Consiliului Judetean (CJ) Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost gasit vinovat de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) ca a incalcat regimul privind conflictul de interese in materie administrativa dupa ce a semnat contracte de asociere cu doua cluburi sportive controlate de firme unde el este actionar majoritar, potrivit Mediafax.

Instanta suprema a mentinut astfel decizia din 14 februarie a Curtii de Apel Bucuresti, care a hotarat respingerea cererii lui Stancu. Mai exact, presedintele suspendat al Consiliului Judetean (CJ) Braila contestase in instanta raportul inspectorilor de integritate, insa CAB a respins solicitarea edilului.

Prin sentinta de marti, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a hotarat ca Gheorghe Bunea Stancu este vinovat de incalcarea regimul juridic privind conflictul de interese in materie administrativa, motiv pentru care nu a anulat raportul ANI, intocmit in cazul sau, in urma cu doi ani.

Surse din cadrul ANI au precizat ca Bunea Stancu isi va pierde functia in urma sentintei.

In 31 august 2012, ANI anunta ca presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese in materie administrativa, dupa ce a semnat contracte de asociere cu doua cluburi sportive controlate de firme unde el este actionar majoritar, potrivit ANI.

In calitate de presedinte al Consiliului Judetean Braila, Bunea Stancu a intocmit si adoptat atat expunerile de motive, cat si hotararile Consiliului Judeten Braila, si a semnat contractele de asociere intre Consiliul Judetean Braila cu SC Clubul de Fotbal Braila SA, respectiv cu Asociatia Sportiva Handbal Club „Dunarea” Braila, in baza carora a fost incasata suma totala de 7.512.207 lei, informa Agentia Nationala pentru Integritate (ANI).

„SC Clubul de Fotbal Braila SA si Asociatia Sportiva Handbal Club Dunarea Braila au ca actionari majoritari firmele SC Concivia SA, respectiv SC Hercules SA. Actionarul majoritar al celor doua firme este SC Bursagrigrom, unde Stancu Gheorghe Bunea, presedintele Consiliului Judetean Braila, detine calitatea de actionar majoritar. Astfel, beneficiul patrimonial obtinut prin incalcarea prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, este in cuantum de 7.512.207 lei”, conform ANI.

Totodata, sustinea ANI, sunt indicii temeinice referitoare la savarsirea de catre Gheorghe Bunea Stancu a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie si a infractiunii de conflict de interese, ca urmare a intocmirii, adoptarii si semnarii expunerilor de motive, a hotararilor Consiliului Judeten Braila si a contractelor de asociere cu cele doua cluburi sportive, in baza carora Consiliul Judetean Braila a suferit un potential prejudiciu in suma totala de 7.512.207 lei, respectiv preluarea in folosinta gratuita, pe o perioada de cinci ani, de catre Asociatia Handbal Club „Dunarea” Braila a unui autoturism proprietate privata a CJ Braila.

In cazul lui Bunea Stancu, ANI a dispus sesizarea organelor judiciare competente, cu privire la posibila savarsire a infractiunii de conflict de interese, precum si a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie. Totodata, ANI precizeaza ca a dispus initierea demersurilor in vederea anularii contractelor incheiate cu incalcarea prevederilor legale privind conflictul de interese.

Complementar, precizeaza ANI, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din functie, precum si interdictia de a mai ocupa o functie sau o demnitate publica pe o perioada de trei ani de la data ramanerii definitive a raportului, ori, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarilor aplicabile demnitatii si functiei respective.

Bunea Stancu este cercetat sub control judiciar, pentru abuz in serviciu si conflict de interese.

Alaturi de vicepresedintele Consiliului Judetean Braila, Florin Mija, Stancu este acuzat ca in perioada 2009 – 2010 si-a incalcat atributiile de serviciu directionand atribuirea unor contracte de achizitii publice, pentru realizarea unor obiective de interes local si judetean, in urma unor licitatii organizate de CJ Braila.

Bunea Stancu, care este si presedintele PSD Braila, a devenit presedinte al Consiliului Judetean Braila in anul 2004. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.