Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: CCR a primit şapte cereri pentru anularea alegrilor

Bucureşti: CCR a primit şapte cereri pentru anularea alegrilor

DISTRIBUIȚI

132508 – 04112014 –  Președintele CCR, Augustin Zegrean, a anunțat marți dimineața că au fost primite șapte cereri prin care se solicită anularea alegerilor prezidențiale și organizarea unui nou prim tur de scrutin, una dintre ele fiind depusă de candidatul independent Gheorghe Funar.

„Avem și șapte cereri prin care ni se solicită să anulăm aceste alegeri să organizăm un nou tur de scrutin, dar aici lucrurile sunt puțin mai complicate, pentru că legea este strictă în privința asta. Pot fi anulate alegerile doar dacă s-au comis fraude care au influențat rezultatul final al alegerilor. Pot face astfel de contestații numai cei care au candidat în alegeri sau partidele care au propus candidații. Deocamdată doar un candidat a depus o astfel de cerere, domnul Funar”, a spus Zegrean, potrivit B1 Tv.

„La noi, de când se organizează alegeri, deja se reclamă anularea lor”, a continuat Zegrean.

Întrebat dacă au fost primite și sesizări în ceea ce privește problema votului din diaspora, unde sute de persoane nu au mai apucat să voteze din cauza aglomerației, Augustin Zegrean a spus: „Da, am primit o sesizare adresată mai multor instituții în care se cere să se verifice modul în care s-au organizat alegerile în diaspora”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.