Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: CCR decide după alegeri

Bucureşti: CCR decide după alegeri

DISTRIBUIȚI

132530 – 04112014 –  Curtea Constituţională a României (CCR) a amânat, marți, decizia privind articolul de lege în baza căruia Agenţia Naţională de Integritate (ANI) l-a declarat incompatibil pe candidatul ACL la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis.

CCR a amânat decizia până la 9 decembrie a. c.. Judecătorii CCR au stabilit, în şedinţa de marţi, repunerea pe rol a cauzei privind respectivul articol, întrucât este nevoie de dezbateri suplimentare. Astfel, CCR va relua, la 9 decembrie, dezbaterile privind articolul de lege în baza căruia ANI i-a găsit incompatibili pe mai mulţi aleşi locali.

În baza aceluiaşi articol de lege a fost declarat incompatibil şi candidatul la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, primarul municipiului Sibiu

În 24 aprilie 2013, ANI anunţa că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în stare de incompatibilitate, întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor SC Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 şi SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

În septembrie 2013, Klaus Iohannis a câştigat procesul intentat ANI, după ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestaţia acestuia la raportul de evaluare al ANI şi a dispus anularea deciziei. Hotărârea a fost contestată de ANI la instanţa supremă, care se va pronunţa cu privire la admisibilitatea cererii în 18 noiembrie. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.