Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Cristian Preda: “Guvernul Ponta trebuie sancţionat drastic din punct de vedere...

Bucureşti: Cristian Preda: “Guvernul Ponta trebuie sancţionat drastic din punct de vedere penal”

DISTRIBUIȚI

 132836 – 17112014 – Diferenţa mare de voturi între Klaus Iohannis şi Victor Ponta este surprinzătoare, a declarat europarlamentarul PMP, Cristian Preda, care crede că Victor Ponta „a enervat foarte multă lume”. El spune că „nu există nici măcar vreo ţară africană care să blocheze exercitarea dreptului de vot”, potrivit RFI Romania.

În opinia lui Cristian Preda, „e un scor surprinzător. Vineri, când un coleg de-al dvs. jurnalist mi-a cerut un pronostic, am spus 52 la 48 pentru Iohannis şi e drept că diferenţa e mult mai mare decât au prevăzut-o cei mai optimişti dintre suporterii lui Iohannis. E un scor confortabil, care dă o legitimitate foarte mare noului preşedinte”.

Europarlamentarul PMP crede că „Ponta a enervat foarte multă lume, pentru că a considerat că e deja învingător. Cred de asemenea că un număr mare de cetăţeni au ieşit la vot, pentru a tranşa”.

Cristian Preda spune că „nu există nici măcar vreo ţară africană care să blocheze un drept constituţional, care să blocheze exercitarea dreptului de vot, aşa cum s-a întâmplat în cazul Guvernului Ponta (…). Mie mi se pare că avem de-a face aici cu ceva mai mult decât o culpă politică. Este un abuz în funcţie, care se cere sancţionat drastic din punct de vedere penal (…). Sigur că decurge de aici urgenţa reglementării unui sistem de vot prin corespondenţă sau un vot electronic, care să le permită tuturor cetăţenilor români care doresc să facă parte din corpul politic al naţiunii să se exprime la orice alegere”.

El cere ca „Guvernul Ponta să-şi asume responsabilitatea pentru această organizare dezastruoasă şi să se deschidă evident negocieri pentru instalarea unui alt Guvern, a unui Guvern tehnic sau a unui Guvern politic, ce-o fi. Trebuie luate lucrurile foarte în serios”.

Cristian Preda mai precizează că „stânga e incapabilă să depăşească acest complex Iliescu”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.