Acasă Politic Bucureşti: Deputații juriști amână dezbaterea cererii de arestare pentru deputaţii Marko Attila...

Bucureşti: Deputații juriști amână dezbaterea cererii de arestare pentru deputaţii Marko Attila (UDMR) si Catalin Teodorescu (PDL)

DISTRIBUIȚI

 133092 – 26112014 – Membrii Comisiei juridice din Camera Deputatilor au amanat miercuri dezbaterea cererii ministrului Justitiei privind incuviintarea arestarii preventive a deputatilor Marko Attila (UDMR) si Catalin Teodorescu (PDL), pentru studierea dosarului de catre parti, aceasta urmand a fi discutata din nou cel mai probabil martea viitoare.

„Noi am considerat ca este normal sa se dea un nou termen. Termenul nu-l vom stabili noi. Vom face o adresa in care vom spune motivat ce s-a intamplat si vom sugera Biroului permanent sa stabileasca termenul urmator, luand in considerare ca luni fiind 1 decembrie este zi libera si atunci sa aiba in vedere o alta zi in care sa ne putem intruni”, a declarat vicepresedintele Comisiei juridice, Ciprian Nica, la incheierea sedintei, potrivit Ziare.com.

Intrebat cand ar putea fi reluata sedinta Comisiei juridice in acest caz, Nica a spus ca probabilitatea ca termenul sa fie marti pentru dezbaterea din nou a acestui dosar este de „98%”.

Nica a motivat decizia de amanare a dezbaterii dosarului prin faptul ca solicitarea ministrului Justitiei de incuviintare a arestarii celor doi deputati a venit cu o zi in urma, zi in care au si fost informati de Biroul Permanent al Camerei.

„Marko Attila are un proces in Ardeal, prin urmare, fizic era imposibil sa fie la Camera Deputatilor la Bucuresti, iar Catalin Teodorescu prin avocat a solicitat un nou termen, motivat de faptul ca au fost anuntati foarte tarziu si le-a fost imposibil sa studieze materialul, astfel incat sa-si faca apararile”, a declarat vicepresedintele Comisiei juridice.

„Nu am solicitat eu amanarea, ci colegul din dosar (Marko Attila Gabor – n.r.) nu a putut participa. Era normal sa existe aceasta amanare. Nu am apucat sa vedem dosarul. A venit ieri la ora 15.00 si nu am apucat sa vedem probele. Este normal sa existe aceasta amanare. Trebuie sa vedem probele mai intai. Din cate stiu eu, in ceea ce ma priveste, nu exista decat unica proba ca am facut parte din acea comisie”, a declarat Catalin Teodorescu la Parlament.

Procurorul general Tiberiu Nitu i-a transmis marti ministrului Justitiei referatul DNA pentru a solicita incuviintarea arestarii preventive a deputatilor Catalin Teodorescu si Marko Attila, acuzati de abuz in serviciu in dosarul in care este implicata si fosta sefa a DIICOT Alina Bica.

Deputatul PDL Catalin Teodorescu a fost pus sub acuzare luni, in timp ce deputatul UDMR Marko Attila a fost anuntat ca este urmarit penal pe 21 noiembrie.

Cei doi au facut parte, alaturi de Crinuta Dumitrean (fost presedinte al ANRP), Alina Bica, Remus Baciu, Oana Vasilescu, Lacramioara Alexandru, Sergiu Diacomatu si Dragos Bogdan, din comisia care in martie 2011 a aprobat sa i se plateasca omului de afaceri Stelian Gheorghe suma de 377.282.300 lei, reprezentand despagubiri pentru un teren de 13,0535 ha, situat in Bucuresti, zona Plumbuita, desi in realitate acel teren valora mult mai putin. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.