Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Droguri contra şpagă

Bucureşti: Droguri contra şpagă

DISTRIBUIȚI

132865 – 18112014 – Procurorii DIICOT – Servicul Teritorial Bucureşti au dispus marţi reţinerea pentru 24 de ore a medicului Bellu Cristian Gheorghe Bengescu, pentru prescriere fără drept de droguri de mare risc, în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în scopul obţinerii de foloase materiale necuvenite, Bellu Cristian Gheorghe Bengescu, în calitate de medic şi în cadrul unei unităţi medicale, a prescris unui pacient, într-o perioadă de 27 de zile, un tratament de substituţie cu droguri de mare risc în cuantum de 6.840 de comprimate Sintalgon de 2,5 mg, deşi tratamentul necesar pacientului, conform fişei medicale, era în cuantum de 2.280 de comprimate pentru o perioadă de 30 de zile.

În schimbul reţetelor, medicul ar fi primit 600 de lei, astfel: suma de 300 de lei – în data de 11 noiembrie şi 300 de lei – în data de 17 noiembrie, când a şi fost prins în flagrant imediat după ce a prescris mai multe comprimate de Metadonă – Sintalgon şi a primit banii.

Metadona – Sintalgon este folosită în cazul tratamentului pentru dependenţa de heroină, fiind decontată din bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, iar prin prescrierea fără a fi necesară din punct de vedere medical, substanţa a fost deturnată din circuitul licit.

    Procurorii au solicitat astăzi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a lui Bengescu pentru 30 de zile. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.