Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu au rămas fără imunitate

Bucureşti: Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu au rămas fără imunitate

DISTRIBUIȚI

132895 – 19112014  –  Senatorii au avizat astăzi, 19 noiembrie, încuviințarea începerii urmăririi penale față de  Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu, în dosarul Microsoft. Votul a fost secret cu bile și s-au acordat 72 de voturi „pentru” și 62 de voturi „împotrivă”, în timp ce unul a fost anulat în cazul Andronescu. Numărul total al senatorilor prezenți în plen a fost de 168, dar cei care au rămas la vot a fost de 135.

În cazul senatorului Șerban Mihăilescu, pentru ridicarea imunității parlamentare s-au pronunțat 77 de parlamentari, în timp ce 51 au votat împotrivă.

În acest dosar, DNA a cerut avize pentru urmărirea penală a nouă foşti miniştri – senatorii Şerban Mihăilescu şi Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Gabriel Sandu şi Adriana Ţicău.

Potrivit DNA, persoanele din Guvern, ministere şi din societăţile implicate în derularea proiectului privind licenţele Microsoft pentru şcoli ar fi pretins 20 de milioane de dolari din cele 54 de milioane achitate de Executiv în cadrul contractului.

Totodată, anchetatorii au indicii că cei şase foşti miniştri au pretins şi primit sume de bani pentru a-şi exercita în mod defectuos atribuţiile de serviciu şi pentru a-şi exercita influenţa asupra altor persoane, pentru a fi favorizată firma Fujitsu Siemens Computers la încheierea şi derularea contractului de licenţiere Microsoft. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.